Hirdetés

Ismét a FaZe-nek sikerült a közel lehetetlen: BO3-ban verték az Astralis-t

Sziky | 18/11/09 11:59
Cikk mentése

Már az alsó és felső ági döntőkre is Major döntőt érő párosítás alakult ki, az eredmény pedig sokak számára meglepő lehetett.

Hirdetés

Féltávhoz érkeztünk az IEM Chicago 2018 eseményen, kialakult a rájátszás mezőnye, de azért még előtte voltak meglepetések. A két felső ági döntőt megnyerő csapat automatikusan a rájátszás elődöntőjébe kerül, –ám sokak várakozásával ellentétben nem az Astralis és a Liquid lett ez a két csapat, hanem a fnatic és a FaZe.

Utóbbi csapat küzdött meg az Astralis ellen, a mérkőzés Bo3 volt, az eredmény pedig 2-0 a FaZe javára. Mirage és Inferno során már el is dőlt a meccs, előbbin brutális T oldallal nyitott a FaZe, ahonnan már nem volt esélye visszajönnie a dánoknak és végül 16-7-tel zárult a pálya. Inferno már egy sokkal kiegyenlítettebb és szorosabb pálya volt, az első félidő vége itt is FaZe vezetést hozott, de csupán egyetlen körrel, majd a második játékrészben megfordítva játszották ezt a csapatok, így 15-15-höz, vagyis hosszabbításhoz érkeztünk. Az extra játékidő sok izgalmat nem hozott, gyors 4 körrel a FaZe lezárta a pályát és így a mérkőzést is.

Felmerül a kérdés, hogy mi lehet a titok nyitja a dánok ellen? Nem olyan rég az LDLC tudott ellenük győzni, most pedig a hetek óta gyengélkedő FaZe. Mint tudjátok, a Major során és még utána is jó ideig NiKo irányította a FaZe csapatát, azóta újra karrigan ül az irányítói székben, és ez meg is látszott a tegnapi mérkőzésen. Persze meg kell jegyeznünk, hogy a másik oldalról az Astralis rég nem látott gyengeséggel játszott, de a FaZe-ben mind rain és olofmeister, de különösen NiKo volt az aki folyamatosan hozta nem csak a frageket, hanem a köröket is a csapatnak. Temetni persze nem kell egyetlen mérkőzés után a dánokat, inkább a FaZe oldala érdekes, hiszen legutóbb azt is megtudhattuk, hogy karrigan már félig kint van a csapatból. Kérdéses viszont, hogy ha a BLAST Pro Koppenhága után az IEM Chicago 2018-at is sikerülne megnyerniük, vajon karrigan újra magabiztosan irányítana és az egész csapat remek formába kerülne, vagy már keresik az új irányítót, csak még a publikum nem tud róla?

Ne feledjétek, hogy a holnapi elődöntőkkel, valamint vasárnap a döntő mérkőzéssel egész éjszaka várunk benneteket a Magyar Esport TV YouTube csatornáján!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV.org

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?