Rengetegen leszavazzák az Artifactot a mikrotranzakció miatt

A Valve legújabb kártyajátéka bizony kap hideget meleget, –sőt, egyre nagyobb réteg tartja felháborítónak a mikrotranzakciók jelenlétét.

Az Artifact mindössze néhány napja startolt el a Steamen, viszont már most a több, mint 9 ezer szavazatnak a harmada (3200+) negatí hangvételű. Ha végig görgetünk ezek között, akkor egyértelműen látszik, hogy a legtöbb felhasználónak a játék mikrotranzakciós része nem tetszik.

"Kiváló kártyajáték, amelyet egy szörnyű bevételszerzési rendszer tesz tönkre. A játékmenet és a mechanika eléggé jó, mely felfrissíti a kártyajátékok világát és igazából remek élményt nyújt. A mikrotranzakciós része azonban beárnyékolja ezt az egészet és aligha ajánlanám bárkinek is emiatt a játékot. A megvásárlás ugyanis nem elég, hisz nem tudjuk élvezni a teljes programot." - állította egy felhasználó, akinek a kommentjét 4400-nál is többen szavazták fel.

Ezek mellett számtalan hasonló –és ennél jóval durvább– véleménnyel is illették a Valve legújabb üdvöskéjét. De vajon ez tényleg aggodalomra ad okot?

Az alábbi komment aligha oszlatja el a kételyeinket:

"És most itt az ideje, hogy kijátszam a legerősebb kártyámat: a bankkártyámat:"

Természetesen rengetegen vannak a másik táborban is, akik abszolút pozitívan nyilatkoznak a játékról. Én is ide csatlakoznék, bár hozzáteszem én a Draft módot részesítem előnyben, így pedig nem igazán kell azon törnöm a fejem, hogy miként teremtek elő pénzt egy deck megépítésére.

Voltak számolgatások azzal kapcsolatban mennyit is kell rááldozni egy komolyabb deck összerakására, valamint a teljes kollekciónak az ára egy kisebb vagyonnal is felérhet. A piacmozgásnak köszönhetően nem lehet kijelenteni egy bizonyos összeget, azonban az eddigi számolgatások alapján több száz dollárt meghaladó pénzről beszélhetünk (egyesek 6-800 dollárról is írtak.).

Az indulása sem volt kiemelkedő a Steamen, hiszen nagyjából pár tízezren tolják vele átlagosan, és a megjelenésének napján is csak alig haladta meg a 60 ezret az egyidejűleg játszó felhasználók száma.


A market 2018.12.01 ~13 óra körül

Én azt gondolom, hogy a játék összességében tényleg fantasztikusra sikeredett. A többi pedig egyén függő. Ugyanis ha valaki versenyszerűen és komolyabban akar foglalkozni az Artifact-tal, akkor valószínűleg költenie is kell majd rá, de a befektetett pénz és idő, –mint például póker esetében–, visszahozhatja az árát. Ehhez mondjuk tényleg elhivatottnak kell lennünk.

Ha viszont nem igazán szeretnénk pénzt áldozni a játékra, akkor a Draft mód lehetőségei révén mondhatni teljes egészében élvezhetjük az Artifact nyújtotta lehetőségeket. Kérdés, hogy a random kártyákból összerakott deckek elegendő szórakozást nyújtanak-e az embernek hosszútávon vagy mindenáron saját deckeket szeretnénk az idő múlásával.

Száz szónak is egy a vége: minden tekintetben egy rendkívül jó játékot szállított le nekünk a Valve és tény az is, hogy nem kevés pénzt bele lehet ölni, de én úgy gondolom mindenki megtalálja benne a szórakozást, és nem feltétlenül kell hozzá rongyosra használnunk a bankkártyánkat. Ha szívünkre tesszük a kezünket, más kártyajátékok is simán vihetik a pénzt, –hiába ingyenesen elérhetőek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!