Kevésbé sikeres, de mégis zseniális Winter Royale döntőn van túl Sweet

Kevésbé sikeres, de mégis zseniális Winter Royale döntőn van túl Sweet

A magyar játékosnak élményekben nem volt hiánya!

Tegnap este tartotta meg a Winter Royale névre keresztelt, nyílt kvalifikációval rendelkező kupa döntőjét az Epic Games. Nekünk magyaroknak is volt kiért izgulnunk, Juhász "FANTASTIC sweet_" Bence ugyanis egészen a döntőig menetelt. Egy igen kalandos pénteki nap után küzdötte be magát Európa 100 legjobbja közé, ahol a Fnatic, az LDLC és a Kinguin képviselőivel is találkozott.

Sweetet a szalagavató sem hátráltatta, továbbjutott a szombati nagydöntőbe!

Wolfi | 18/12/01 11:00 FANTASTIC sweet; lassan szokhatjátok ezt a nevet, hisz szombaton újból őt kell majd figyelnünk a nagydöntőben is, mivel –igen cudar körülmények között–, de sikerült megcsinálnia a lehetetlent: továbbjutott a legjobbak közé. Juhász 'FANTASTIC sweet' Bencéről már nálunk is olvashattatok, amikor is kiderült, hogy leigazolta őt és duó partnerét, Gazda ' SabyG' Szabolcsot a horvát FANTASTIC Esports.

Itt már nem babra ment a játék: érződött minden egyes játékoson, hogy nem véletlenül vannak itt, mindannyian azért jöttek, hogy elhozzák a főnyereményt, ebben pedig semmi nem fogja őket meggátolni. A döntő, –hasonlóan más Fortnite eventekhez– elég súlyos lag problémákkal küszködött, ez a játékosok mozgásán is észrevehető volt helyenként.

Sweetnek akciók tekintetében a döntő már nem volt annyira sikeres: a hat alkalomból háromszor nagyon hamar kiszedték. A helyezései a következőképpen alakultak:

  • 1. meccs: 49. hely
  • 2. meccs: 99. hely
  • 3. meccs: 50. hely
  • 4. meccs: 72. hely
  • 5. meccs: 93. hely
  • 6. meccs: 92. hely

A lagon túl sokszor nehezítette a helyzetét a játék RNG-je, többször is megesett, hogy az ellenfelének volt shotgunja, míg neki nem, közelharcban pedig ezzel hatalmas hátrányban volt. A második mérkőzésen konkrétan hátulról szedték le, miközben ő a vele szemben lévő ellenfélre figyelt.

Azonban ennél nagyobb szintű balszerencsét élt át a harmadik mérkőzésen, ahol egy jól irányzott dinamit okozta a vesztét. Beszorult az egyik domb aljába, a healelését pedig egy dinamittal zavarta meg az ő rá vadászó ellenfele, akinek volt olyan szerencséje, hogy talált egy lyukat, amin behajíthatta a robbanóanyagot. Ez ellen elég nehéz lett volna bármit is tenni.

A döntő mérkőzései tehát nem alakultak a legjobban, Sweet sajnos a kerek 100. helyen búcsúzott a tornától, ám az Epic adatai szerint tette mindezt több mint 9 millió játékos közül. A Winter Royale-ra 9,2 millió játékos próbálta meg kvalifikálni magát, Sweet ebből a 9 millióból jutott be a legjobb 100 közé! Ez bárhonnan is nézzük bődületes teljesítmény, –főleg úgy, hogy ez volt az első igazán komoly megmérettetése. Döntőn belüli előkelő helyezést ugyan nem, de tapasztalatot bőven szerzett ezzel az eseménnyel, illetve nem szabad elfeledkezni arról a 420 ezer Ft-ról sem, amit a bejutásért kap.

A párbajok után Sweet egyáltalán nem volt csalódott; ott volt a legjobbak között, innen még följebb mászni pedig már csak hab lett volna a tortán. Most egy olyan időszak jön majd neki, ami létfontosságú lesz a további fejlődésében, átgondolnia és mérlegelnie kell mindazt, amit itt megtapasztalt. Egy dolog talán segített volna neki, ha a döntő után is kellett volna rohannia egy szalagavatóra!

A versenyt egyébként a francia származású LeStream Strike nyerte bődületes mennyiségű 10 ponttal. 

Zárásképpen pedig álljon itt az utolsó mérkőzés zárópillanata, ami Sweet több párbajának szituációit is gyönyörűen leírja!

És persze az egész este videója azoknak, akik szeretnék visszanézni!

Nézd meg sweettheoriginal Winter Royale Grand Finals 18:00-tól, addig test customok a döntősökkel! című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Az egész Esport1 stáb gratulál Sweetnek: csak így tovább!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!