Több mint 23 milliárd nyersanyagot bányásztak ki a versenyzők a Winter Royale alatt

Több mint 23 milliárd nyersanyagot bányásztak ki a versenyzők a Winter Royale alatt

Az Epic Games egy igazán érdekes statisztikai táblázatot osztott meg!

Tegnap este ért véget az Epic Games nyílt kvalifikációs teszt versenye, a Winter Royale, ahol egy magyar játékosnak is szoríthattunk. Sweet gyönyörűt menetelt az elmúlt néhány napban, –és noha a döntőben picit elhagyta a szerencse–, mindenképp dicséretet érdemel.

Kevésbé sikeres, de mégis zseniális Winter Royale döntőn van túl Sweet

Heldeus | 18/12/02 07:15 Tegnap este tartotta meg a Winter Royale névre keresztelt, nyílt kvalifikációval rendelkező kupa döntőjét az Epic Games. Nekünk magyaroknak is volt kiért izgulnunk, Juhász "FANTASTIC sweet_" Bence ugyanis egészen a döntőig menetelt. Egy igen kalandos pénteki nap után küzdötte be magát Európa 100 legjobbja közé, ahol a Fnatic, az LDLC és a Kinguin képviselőivel is találkozott.

Na, de! A verseny végeztével az Epic Games egyik doglozója, skyzyn megosztott Twitteren egy képet, amin számos érdekes adat szerepel a Winter Royale eseményeiről. Íme a kép:

A néhány napos esemény beteg számokat hozott, amiknek nagy részét természetesen a kétnapos open kvali hordta össze.

  • 9,2 millió játékos próbált meg bejutni a legjobbak közé
  • 572.014 mérkőzés zajlott le
  • 2,36 milliárd lövés durrant el
  • Összesen 186 ezer órát játszottak a résztvevők
  • 13,32 millió pont került kiosztásra még ebben a szigorú pontrendszerben is
  • 1,89 millió alkalommal haltak meg a játékosok fall damage által
  • 23,1 milliárd nyersanyagot farmoltak ki
  • 633 ezer alkalommal halt meg valaki a vihar által

Ezeknél a számoknál már csak az a meghökkentőbb, hogy az Epic mindezt ennyire részletesen mérni tudja. Ezek után biztosak lehetünk benne, hogy nincs olyan dolog, amit ne tudnának megmondani, –legyen szó akár egy versenyről, akár a mi Fortnite fogyasztási szokásainkról.

Kiindulva ebből a táblázatból, mi nagyon szívesen megnéznék egy statisztikát, ami a Fortnite egész eddigi életútját mutatja be. Valószínűleg több helyen is már standard számokkal ki nem fejezhető értékek szerepelnének, –például a kibányászott nyersanyag mennyiségét biztosan nem lehetne a hagyományos módon leírni, de más, különlegesebb adatokat, –mint például a trap, vagy a sniper headshot killek száma– biztosan meg lehetne jeleníteni.

A Winter Royale egy igazán különleges esemény volt, ami megmutatta, hogy az open kvalifikáció is egy járható út, illetve ismét rávilágította a fejlesztőket arra, hogy minél hamarabb ki kell küszöbölniük a custom szerverek lag problémáit.

Ti követtétek a verseny eseményeit?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!