"Nagyon jó érzés valami kibontakozóban lévő dolognak a részese lenni" - Kulshedra interjú

Ismerjétek meg Kulshedrát, az MNEB alapszakaszának szegedi mesekártyását!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone versenyének alapszakaszába tizenhat játékos jutott be. Ismerjétek meg Kulshedrát, a szegedi kártyást!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Nagy Erik vagyok, 24 éves Szegedi ifjú. A BarCraft Szegedben dolgozom, rengeteg időt töltök különfele versenyek szervezésével és népszerűsítésével, köztük a Hearthstone-nal is. Nagyon szeretem a stratégiai és a kártyajátékokat. Főleg Tempo/Aggro játékos vagyok; szeretem dominálni és nehéz döntések elé állítani az ellenfelemet. A HS-ben nem szeretem annyira a laddert, mert nincs sideboard és amúgy is csak BO1-es meccsek vannak, ezért szeretem jobban a kompetitív érát, ahol rengeteget számít a taktika, és ha hihetünk a Blizzard pletykáinak hamarosan még többet fog változni a verseny környezet a jövőben ( szerintem jó irányba )."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Casual játékosként vágtam bele szerintem úgy 3 éve talán, mert megfogott a világa, letisztult volt és egyszerű. Régen HKK-ztam, Pókereztem és jelenleg a Hearthstone mellet Magic The Gatheringezek is aktívan, szóval nagy befolyással van az életemre a kártyajáték."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Először is köszönöm, nagyon jó érzés valami kibontakozóban lévő dolognak a részese lenni. Tudtam, hogy mindenki ott szeretne lenni a legjobb 16 között, hiszen ez amolyan ugródeszka jelenleg a versenyzőknek, mert sosem volt még ekkora szabású hazai verseny. Itt az is "nevet" szerezhet magának akiről eddig még nem is hallottak soha. Bár nagyjából a régi motorosok vannak a legjobb 16 között azért számomra voltak meglepetések, hogy voltak olyanok akiknek nem sikerült bejutnia és vice versa, volt olyan aki bejutott és nem számítottam rá. Itt nem volt különösebb taktikám mert nem akartam túlgondolni az egészet, nyomon követtem a metát, próbáltam azokat a paklikat játszani amiket szeretek és ismerek, és próbáltam a lehető legkevesebbet hibázni."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?


"Soha nem volt még ekkora szüksége a közösségnek, mint most. Az játékosok nap mint nap látják mekkora pénzeket ölnek bele külföldön az e-sport életbe és versenyekbe, itthon pedig kinevetnek vagy értetlenül néznek, ha azt mondod te E-sportolsz. A Hearthstone tény, hogy nem a legnépszerűbb e-sport játék a világon, de igenis van rá közönség és igény is. Személy szerint úgy érzem, hogy végre van értelme annak amit már évek óta csinálok/csinálunk. Nincsenek magas elvárásaim, hiszen nem a liga fog nekünk élményt adni, hanem azok a játékosok, casterek, szervezők akik a ligában részt vesznek. A kártyajátékok mindig azért voltak élvezetesek és nagyszerűek mert azok az emberek akik játszották valami színt vittek az érába. A hazai játékosok között is vannak színes egyéniségek, nagyszerű játékosok, úgy hogy remélem egy kiélezett és izgalmas sorozatnak nézünk elébe, függetlenül attól ki mennyi pénzt nyerhet, vagy vihet majd haza a liga végén."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!