"Véleményem szerint ez egy nagyszerű kezdeményezés" - Griotgard interjú

Az MNEB kapcsán ezúttal Griotgardot kérdeztük meg. Ismerjétek meg az egykori Dogsejkboys játékosát!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság januárban induló alapszakaszában tizenhat játékos küzd meg egymással az 1.000.000 forintos összdíjazásért. Ismerjétek meg Griotgardot, az egykori Dogsejkboys csapat kártyását!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Nyári Gábor vagyok, 26 éves. Jelenleg projektmérnökként tevékenykedek. A nevem ismerős lehet, főleg a régebbi játékosoknak. Több mint egy évig komolyabban űztem a Hearthstone-t, kisebb-nagyobb versenygyőzelmek illetve 2016-ban a HCT nyári preliminaryn (világbajnokság selejtezője - szerk.) sikerült a legjobb 24 között zárnom. A munkám miatt az elmúlt időben a kártyázás kicsit a háttérbe szorult, de próbálom magam szinten tartani. :)"

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Régóta nagy kedvelője vagyok a Blizzard játékoknak és sokat játszottam a Warcraft 3 illetve World of Warcrafttal, ezért nagyon örültem amikor megtudtam, hogy egy más szemszögből is megközelítik a Warcraft karaktereit. Zárt béta idején kezdtem el húzogatni a lapokat és nagyon megtetszett annak ellenére, hogy azelőtt semmilyen más kártyajátékkal nem foglalkoztam."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszönöm szépen. A selejtezők előtt pár héttel kicsit komolyabban belefolytam az aktuális verseny metába. Minden olyan paklit ami megállja a helyét a Last Hero Standing formátumba próbálgattam, teszteltem. Volt csapattársammal, exigo-val átnéztük minden egyes classnak, decknek a jó illetve a rossz matchupjait valamint átrágtuk az összes lehetséges tech lapot. A verseny eredményhez hozzájárult egy jól sikerült szombat este is. :D"

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Véleményem szerint ez egy nagyszerű kezdeményezés. Tudtommal ilyen kaliberű nyeremények még nem voltak hazai versenyeken. Remélem ennek a versenysorozatnak a hatására, több hasonló pénzdíjazású versenyre kerül majd sor. Nagyon jó lenne, hogy ha az egyre népszerűtlenebb Hearthstone a liga hatására kicsit feltörne, és még több játékos próbálná ki magát versenyeken."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!