"A játéktudás mellett annak is hatalmas szerepe lesz, hogy ki mennyire ismeri a többiek stílusát" - Naerro interjú

Újabb MNEB játékost ismerhettek meg. Naerroval beszélgettünk!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság alapszakaszába nem volt egyszerű bejutni, de Naerro sikeresen vette az akadályokat. Ismerjetek meg egy újabb szegedi kártyást!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"A nevem Nánai-Nagy Norbert, ötödéves orvostanhallgató vagyok Szegeden. Fontosnak tartom, hogy minden nap csináljak valami olyan dolgot, ami kikapcsol, –nekem ez sok esetben a Hearthstone. Legend ladderen nincs időm rendesen játszani, ezért inkább a versenyzést választom, ha komolyabban szeretnék foglalkozni a játékkal. "

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Azóta, hogy az első Master Crock lapom előkerült egy csipszes zacskóból kb. 15 éve, mindig érdekeltek a kártyajátékok, de egyikkel sem játszottam huzamosabb ideig a HS előtt. Naxx bekerülésénél kezdtem egy akkori osztálytársammal, akit a legtöbb olvasó Wuncler néven ismer."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszi szépen! A selejtezőkre úgy készültem, hogy megkerestem azt a lineupot ami az aktuális versenymetában a legjobban szerepelt és mind a négy paklival volt elég tapasztalatom. A rájátszásban viszont pont azokat a játékosokat igyekeztem megfogni, akik ugyanezt a felállást választották, ugyanis messze ez volt a legnépszerűbb mind a négy selejtező alatt."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Szerintem sok játékos kedvet fog kapni a versenyzéshez, ha heti rendszerességgel követhetnek egy színvonalas bajnokságot, ahol hozzájuk hasonlók játszanak: nem profik, akik ebből élnek, hanem olyanok, akik főleg a közösség miatt szeretnek versenyezni. Azt várom a ligától, hogy a játéktudás mellett annak is hatalmas szerepe lesz, hogy ki mennyire ismeri a többiek stílusát, mennyire készült fel az aktuális ellenfélből."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!