Leteszteltük a Jagged Alliance: Rage-et!

Leteszteltük a Jagged Alliance: Rage-et!

Meglepően jóra sikeredett a széria újraélesztése. 

Mindig nagyon szoktunk izgulni azon, amikor egy régi, egykor sikert sikerre halmozó franchise legújabb része hosszú kihagyás után megérkezik közénk, hiszen ilyenkor nagyon szurkolunk a fejlesztőcsapatnak, hogy egy olyan játékot sikerüljön összehozniuk, ami az egykori rajongókat és az új játékosokat is megszólítja. Éppen ezért szorítottunk a Jagged Alliance: Rage fejlesztőcsapatának is, akik nagy szerencsénkre egy rendkívül szórakoztató címet pakoltak össze. 

Stílusosan tér vissza a Jagged Alliance!

Ami online kooperatív lehetőséggel várja a körökre osztott harcok kedvelőit.

Még október végén mesélhettünk nektek arról, hogy végre visszatér a széria, aminek legújabb része pontosan 20 évvel játszódik a legelső epizód után és viszonylag egyszerű történetre épít, hiszen "csupán" annyi dolgunk lesz, hogy mindenre elszánt csapatunkkal rendet tegyünk a drogbiznisz csúcsán álló rosszfiúk között. Ráadásul a srácok annyira beleszerettek a huszas számba, hogy 20 órás játékidőt emlegettek, ami –sajnos– manapság igencsak ritka a nagyobb költségvetésű játékok között. 

Ezért is örültünk annak, hogy a Cenega Hungary Kft.-nek hála megkaptuk a játék PlayStation 4-es verzióját, amit alapos tesztelés alá vetettünk. Mivel a gyermekkorunk egyik nagy kedvence a Jagged Alliance, így rendkívül nagyokat mosolyogtunk azon, hogy rengeteg –előző epizódokat érintő– visszautalást rejtettek el a fejlesztők a játékba. 


A Jagged Alliance: Rage azonban némileg azért szakít a hagyományokkal, hiszen ezúttal jóval kevesebb zsoldos közül válogathatunk, ami nem feltétlenül probléma, de érdemes számolni vele. Leendő katonáink természetesen saját háttértörténettel rendelkeznek, ami egyúttal predesztinálja azt is, hogy milyen lesz velük a játékmenet. 

Igazán vicces karakterekre bukkanhatunk így, –például arra az orosz szereplőre, aki csak akkor képes a legjobb formáját adni, ha már eléggé be van rúgva–, de találkozunk olyan orvossal is, aki gyógyításra és közelharcra szuper, de fegyverrel a kezében szinte használhatatlan. A játék hangulatos helyszíne egy sziget, ami hatalmas játékteret biztosít és gyakorlatilag bármelyik játékstílusra alkalmas. 


Így csupán rajtunk áll, hogy a Commandos-ból ismert lopakodós üzemmódot választjuk, vagy durr bele bumm alaposan Ramboként próbálunk meg végigrongyolni az ellenfeleken. Mindez persze lehetetlen lenne megfelelő fegyverek nélkül, de erre is gondoltak a fejlesztők, úgyhogy két bevetés között megjavíthatjuk a felszerelésünket és ha szeretnénk, akkor különböző kiegészítőket is gyárthatunk hozzájuk. 

Fontos azonban tudni, hogy a játékmenet szinte mit sem változott a korábbi részekhez képest, –ezért gyakorlatilag minden lépésünket alaposan meg kell majd fontolnunk, amiben a pályán lévő grid nagy segítségünkre lesz. Továbbra is már a legelején lövéseket adhatunk le, biztonságos pozícióba vonulhatunk, köveket dobálhatunk az ellenség elterelésére és még hasonló finomságok, viszont ha elhasználtuk a pontjainkat, akkor az ellenfelünk következik. 


Újdonság viszont az ún. rage rendszer, aminek hála katonáink bizonyos ideig kellemesen erős képességeket kaphatnak. Ezeket azonban eszünkbe se jusson idő előtt elsütni, hiszen a legmegfelelőbb pillanatban lehet velük a legnagyobb előnyre szert tenni. 

Kellemes opció a korábban emlegetett lopakodási lehetőség is, ami eddig soha nem látott szinten van jelen a játékban. Így Lara Croft nyomában bandukolva bújhatunk el az aljnövényzetben, ha pedig kellően közel érkezik hozzánk egy katona, akkor azonnal kivégezhetjük. Egyúttal nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy rendszeresen gondoskodnunk kell csapattársaink hidratáltságának fenntartásáról, ha pedig úgy érezzük, hogy sehogy se tudjuk abszolválni az adott küldetést, akkor segítségül hívhatjuk egyik ismerősünket a beépített, 2 fős kooperatív funkciónak köszönhetően. 


Összességében elmondhatjuk, hogy egy több szempontból is kellemes szórakozást nyújtó játékot kaptunk a Jagged Alliance: Rage személyében, ami minden játékost meggyőzhet, aki szereti a hasonló stílusú játékokat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!