"Végén győzhet a legjobb, remélem én leszek az" - CheeseHead interjú

Több versenyen is diadalmaskodott már CheeseHead, –ezúttal az MNEB-en mutatná meg, hogy miért az egyik legjobb játékos Magyarországon.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone alapszakaszába simán bejutott a negyedik helyen CheeseHead, a DEAC Hackers játékosa. Ismerjétek meg közelebbről!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Németh Ádám vagyok, 25 éves szombathelyi srác, jelenleg Pesten élek. Matematikusként végeztem, és ezen a területen is dolgozom. A HearthStone-ban is szeretnék sikereket elérni, –remélem, hogy az e-sport a jó irányba fog továbbmenni a következő évben."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"Korábban nem játszottam más hasonló játékkal, a HearthStone-t is csak a kollégiumi szobatársaim nyomására kezdtem el a League of Explorers idején. Nagyon sokáig győzködtek, hogy nekem ez biztosan tetszeni fog, eleinte elég szkeptikusan álltam a dologhoz, de az idő őket igazolta. Azóta versenyekre járok, van egy fantasztikus csapatom, és egyre jobb eredményeket érek el a játékban."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy sikerült bekerülni a legjobb 16 közé. A selejtezőre ugyanúgy készültem, mint bármely másik sok résztvevős versenyre: találjuk meg a 4 legjobb paklit, és játsszuk őket minimális hibával. Ennyi résztvevőnél nagy valószínűséggel mindenféle stratégia elő fog fordulni, ezért olyan paklik kellenek, amik bármit képesek megverni."

"A playoffnál már kicsit más volt a helyzet, a selejtezők alapján be lehetett lőni, hogy milyen paklikra lehet számítani, és az ottani legjobb lineupot igyekeztünk targetelni csapattársaimmal. Ez nagyon jól sikerült, hiszen Diaznak sikerült top4-et menni, én pedig csak a tiebreakerek miatt maradtam le a PlayIT döntőről, –de a fő cél, a top 16 sikerült."

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Mindenképpen szükség volt egy ilyen kezdeményezésre, és örülök, hogy magyar szinten is elindult valami. Nagyon jó lenne, ha folytatódna a dolog, hiszen az MNEB selejtezőjén láthattuk, hogy ha komoly tétje van a versenyeknek, akkor többszáz jelentkező is van az eseményre. Januártól indul a liga, és hetente küzdhetnek meg egymással a legjobb magyar kártyások. Örülök, hogy ilyen sok meccset fogunk tudni játszani, így megjutalmazódnak azok, akik konzisztens teljesítményt tudnak nyújtani, és a végén győzhet a legjobb. Remélem én leszek az."

Kövess Minket!