"Nem csak a HS-nek volt erre szüksége, hanem mindennek és mindenkinek" - Robág interjú

A szegedi LvL Up csapata három játékossal is ott lesz az MNEB első szezonjában. Wuncler és Hulkeinstein után Robág is bemutatkozik!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone versenyének első szezonja hamarosan indul. A szegedi LvL Up Esports csapata három játékossal is képviselteti magát a küzdelmek során. Wuncler és Hulkeinstein után Robágot is megismerhetitek!

A Hearthstone nickneved megismerhették az MNEB nézői a közvetítések alatt, de a mögötte megbújó játékosról keveset tudnak. Ki is bújik meg valójában a Hearthstone neved mögött, mit kell rólad tudnia az olvasóknak?

"Nádudvari Gábor vagyok és Robág néven tevékenykedem. Már kis korom óta űzöm a gamer létet, kisebb nagyobb sikerekkel, de teljes elszántsággal. Egyébként Szegeden élek, és a LvL Up Esports menedzsere, a LvL Up Hearthstone team kapitánya és a szegedi LvL Up bár Gamemastere is vagyok! Szóval mondhatni minden ami Robág az LvL Up is. Nincs sok szabadidőm így elég nehéz beosztanom mikor és mennyit tudok és mivel játszani , ez alól a HS sem kivétel, sajnos az utóbbi időben egyre kevesebb időm van elmélyülni benne. Ezen időmet amit a HS-ben töltöm próbálom az utóbbi időben streamelni is, így senki se maradhat le arról, hogy is történik ez."

Hogyan és mikor vágtál bele a Blizzard játékába, a Hearthstone előtt foglalkoztál más kártyajátékokkal is?

"2015-ben vettem részt az első HS versenyemen ahol 3. helyezést értem el és azóta is legend vagyok minden hónapban. Még 2015 szeptemberében baráti összefogással szerveztünk egy Fireside versenyt ahol többek között Loemifar is debütált, és onnan nem volt megállás, kisebb nagyobb megszakításokkal csináltunk egyre nagyobb versenyeket a LvL Up égisze alatt. Így indult a HS karrierem, ha lehet így nevezni. Egy idő után már nem csak mint versenyző voltam jelen ezeken az eseményeken, hanem manapság már a szervezés nagy részét is én végzem.
A Blizzarddal az első találkozásom a Warcraft 3 volt, majd a WoW, amit az európai headstart óta jászok. Ezekből kiindulva biztos voltam benne, hogy a HS nekem tetszeni fog. A closed béta óta játszom a játékkal egyébként, előtte nagyon fiatalon már megismerkedtem a HKK-val, de ez ott annyiban is maradt. Ha előtte nem is foglalkoztam ilyen játékokkal komolyabban, azóta az egyik kedvenc műfajom lett és több hasonló játékban is próbálgatom a szárnyaim."

Gratulálunk az osztályozó kupán nyújtott kiváló teljesítményedhez, több mint száz játékos közül ott vagy a legjobb tizenhat között. Milyen taktikával készültél a selejtezőkre és a playoffra?

"Az első 2 selejtezőre sajnos egyáltalán nem tudtam készülni a munkából fakadó elfoglaltságaim miatt. A 3. kvalin jutottam be, ami előtt már szabadságra mentem, hogy fel tudjak készülni, hiszen ez volt az utolsó esélyem.
Sokat segítettek a LvL Up-os csapattársaim a versenyre való felkészülésben, mint minden jó csapatnál, ez nálunk is így szokott történni szerencsére és igyekszünk támogatni egymást.
Ezek után a playoffra már teljesen más lineupot hoztam, mivel a meta deckek amikkel a selejtezőn bekerültem, nem igazán tetszettek így hoztam a jól bevált aggro lineupot: Zoo, Tempo Mage és Odd Rugó és hát tették is a dolgukat és 0-2-ről a biztos kiesők mentál állapotával sikerült fordítani és továbbjutni."


A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak alapszakasza hamarosan kezdetét veszi. Szerinted szüksége volt a hazai Hearthstone közösségnek az MNEB-re? Mit vársz a januárban induló ligától?

"Szerintem nem csak a HS-nek volt erre szüksége, hanem mindennek és mindenkinek, mivel kis hazánkban elég gyerek cipőben jár ez az egész e-sport dolog. Minél több komoly szervezet áll be mögé annál életképesebb, minél több hasonló kvalitású verseny lesz, annál több embert fog érdekelni ez a dolog és annál többen fognak becsatlakozni. Meglátásom szerint még mindig nem kap kellő komolyságot az e-sport és bízom benne hogy munkámmal ehhez hozzá tudok járulni, ha csak egy kicsit is, hogy minél elérhetőbb legyen azok számára akik nyitottak rá. Egy fajta személyes missziómnak is tartom a MNEB-et és az e-sport magyarországi alakulását. Bízom benne hogy a jövő szezonba is sikerül bekerülnöm mint játékos, ha nem akkor menedzserként leszek jelen bízván, hogy minden játékban tudunk LvL Up játékosokat indítani"

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!