26 e-sport verseny 15 országban - Redeye éve számokban

26 e-sport verseny 15 országban - Redeye éve számokban

220 nap távol az otthontól, és több tízezer km utazás. Így nézett ki Redeye 2018-as éve.

Gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom Redeye-t, napjaink legismertebb e-sport műsorvezetőjét. Azoknak, akiknek valamilyen okból kifolyólag mégsem lenne ismerős a neve elmondanánk, hogy ő az e-sport rendezvények alfája és omegája, aki –lassan 20 éves pályafutása során– 81 különböző játékban vezetett műsort vagy kommentált.

Redeye amellett, hogy éllovas harcosa az "esport" ilyen alakú szóhasználatának (mi is így használnánk, de a Magyar Tudományos Akadémia ragaszkodik a kötőjeles verzióhoz - a szerk.) tagja számos különböző sportszervezetnek, véleménye meghatározó az e-sport iparban. Idén 15 különböző országban fordult meg, a listán pedig ott van kis hazánk, Magyarország is, –hiszen azok, akik ellátogattak a márciusi V4 Future Sports Festivalra, személyesen is találkozhattak a legendás műsorvezetővel. Végignézve a számokat, egészen elképesztő, hogy ez az ember egymaga mennyit tesz az e-sport ipar fejlesztéséért. A Luckbox által készített statisztika tökéletesen reprezentálja, a mini-infografikán Redeye 2018-as évét láthatjuk számokban, –és olvasva a számokat, még mi is eltátottuk a szánkat.2018-ban Redeye 24 offline e-sport rendezvényen vett részt, 15 különböző arénában, négy egymástól független játék kapcsán. Pontosan 15 országot látogatott meg az év során, –ezért pedig 49 alkalommal ült repülőn és 245 órát töltött különböző reptereken, 291-et pedig a levegőben. Ami ennél már egy fokkal érdekesebb az az, hogy 212,939 km-t utazott összesen amivel már 5,3-szor megkerülte volna a Földet, ha nagyon szerette volna. 2018-ban 229 eseményt közvetített, 81 eseménynél pedig kommentátor vagy házigazda volt. Összességében pedig 35.1 millió dollár talált gazdára a segítségével. Elég húzós napjai lehettek, nemde?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: Redeye és Pasha a V4 Future Sports Festival nagyszínpadán

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.