MNEB Podcast: ezért nem ismerjük a magyar LoL-os profikat

MNEB Podcast: ezért nem ismerjük a magyar LoL-os profikat

A helyzet sokat javult, de még mindig nem egyszerű e-sport játékosként érvényesülni idehaza. Hogy miért? Többek között ennek is utána jártunk. 

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság LoL osztályozó kupája, úgy mint a többi játékban, már lezajlott novemberben, jelenleg pedig az összes bejutott csapat a januárt várja, hogy elinduljon az első szezon. A várakozás azonban nem telik eseménytelenül, hiszen átigazolások vannak, –mind játékos, mind csapat szinten.

A podcast során több olyan emberrel ültünk le egy közös beszélgetésre, akik már mind kivették a részüket a LoL-os életből valamilyen formában. Szabó "Xenex" Márton idehaza utoljára a V4 során volt menedzser a Fracture7 csapatában, azóta kitekintett az olasz ligába is, ahol a Five Hydra csapatánál szintén menedzser volt. Mikó Márton az évek során számos csapatban (MyRevenge, THR, RIFT) megfordult szintén menedzserként, illetve ő készítette elő hazánk első játékosvételét. Riczy "Nojzi" Dániel pedig leginkább edzőként tevékenykedik idehaza és külföldön. Itthon volt már a Team Plague csapatánál is, a görög ligában pedig a Gamespace csapatát edzi jelenleg is.

Számos témát beszéltünk át ebben a bő egy órában. Egyrészt szót ejtettünk a hazai és külföldi versenyek, valamint a körülmények köztik különbségekről és hogy miként lehetne ezeket jobban kihasználni idehaza csapat szinten. Felmértük az itthoni játékosállományt és természetesen az MNEB-ben érintett csapatokat is, ahol még egy rangsort is összeraktunk.

Többen kiemelték a tudatos márkaépítés fontosságát és hogy ezt a legtöbben mennyire elhanyagolják idehaza. Megnéztük miként emelkedhetnek ki a friss tehetségek és megvitattuk az eddigi átigazolásokat, –csapat, illetve játékosi szinten. Végezetül egy fontos lépésről beszéltünk, ami leginkább visszafogja jelenleg a hazai LoL mezőny fejlődését: ez nem más, mint a hazai edző helyzet, –ami jelenleg elég siralmas.

UPDATE: A podcast óta kiderült, hogy a GamerGentleman a továbbiakban a One Piece Esports égisze alatt folytatják a pályafutásukat. A felállás változatlan, tehát egy hasonló lépésről beszélhetünk, mint a Rift Esports kapcsán.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!