Óriási botrányt kavart a G2A bejelentése - fizess ha inaktív vagy!

Aki több mint 180 napja nem lépett be a G2A fiókjába, az bizony –amennyiben továbbra sem lép be– köteles fizetni 1€-t, havi szinten!

A G2A webáruházból játékot vásárolni sosem volt "élet biztosítás". Elég csak emlékezni arra, amikor az Ubisoft bejelentette, hogy minden harmadik féltől vett játékot törölni fognak. Azonban most egy újabb radikális lépésre szánták el magukat.


A "Felhasználói feltételeket" módosították olyan mértékben, ami bizony nekik kedvez. Azok az emberek, akik jó ideje nem léptek be a fiókjukba (köztük jó magam is), kaptak egy emailt, amiben az szerepelt, hogy amennyiben továbbra sem lépnek be a az oldalra, abban az esetben havi szinten 1€-t levonnak a G2A Pénztárcájukból. Ezzel az a probléma, hogy ez a pénztárca vagy a Paypal vagy pedig a e-bank fiókoddal van összekötve, szóval onnan emelik le róla a pénzt. A döntésüket azzal indokolták, hogy az inaktív felhasználóknak fentartott tárhely pénzbe kerül, így arra a következtetésre jutottak, hogy jobban járnak ha megadóztatják őket. Mondanom sem kell, hogy ez a kijelentés kiverte a biztosítékot a felhasználóknál.

Ti mit gondoltok? Jogos ez a lépés a cég részéről, vagy mindenképp elítélendő?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!