Szavazz, hogy szerinted melyik nemzet érdemli meg

Szavazz, hogy szerinted melyik nemzet érdemli meg "Az év e-sport nemzete" címet!

Szerintetek melyik országban a legjobb az e-sport helyzete, melyik nemzet tett idén a legtöbbet az e-sportért?

Köszönjük az eddigi témákra leadott szavazataitokat, azonban még csak a kategóriáink felénél vagyunk. A legjobb e-sport játékok és az idén elbukott e-sport címek után egy fokkal összetettebb dolgok felé vesszük az irányt, és ezúttal azt szeretnénk megtudni, hogy szerintetek melyik nemzet volt 2018 legjobbja, legerősebbike e-sport fronton. Olyan egyszerű dolgoktól, mint a profi és sikeres játékosaik és csapataik számától, az adott országban rendezett versenyek minőségén át, egészen a politikai helyzetig és az e-sport elfogadottságáig néztük át az egyes országokat. Szavazás a cikk végén az űrlapban, de előtte nézzük még a jelölteket.

Az év e-sport nemzete

Egyesült Királyság

Rengeteg e-sport versenynek adott otthont idén a szigetország, volt itt F1 New Balance Esports Series, PUBG Global Invitational, ESL One Birmingham (DOTA2) és CS:GO FACEIT London Major is. A versenyek száma mellett az e-sport oktatásban való helyzete tekintetében is jeleskedik, több egyetemen is már diplomázni lehet különböző e-sport szakokon.

Dánia

Szintén egy olyan ország ahol már egészen a középiskolától kezdve tanulható az e-sport, a csapatok és játékosok pedig a többi sportág versenyzőinek is kijáró tiszteletet kapnak. CS:GO-ban a dán Astralis letarolta a teljes 2018-as évet, de volt Koppenhágában EU LCS Spring is, valamint a profi Overwatch játékosok között is tekintélyes számú dán szerepel.

USA

Játékosok, csapatok és versenyek szervezése szintjén is az utóbbi év egyik legnagyobb húzó országa. Elég ha csak a bostoni CS:GO Majorre, az Overwatch League idei versenyére vagy 2018 legnagyobb PUBG versenyére, a Broadcaster Royale: OMEN Challenge versenyre gondolnunk.

Finnország

Az oktatás szintjén is jelenlévő e-sport mellett idén tavasszal hozták létre a Finn Elektronikus Szövetséget, hogy támogassák és segítsék a finn fiatalok e-sportot érintő céljait. A leghíresebb finn e-sport szervezet, az ENCE esports pedig nem csak CS:GO-ban, Rainbow Six: Siege-ben és Hearthstone-ban is jelen van.

Dél-Korea

Talán az első országok egyike ahol oktatják az e-sportot, –és persze rengeteg, jobbnál jobb versennyel, játékossal és csapattal gazdagítja a világot. 2018-ban itt rendezték meg a LOL VB-t, de otthont adtak a PUBG Korea League 2. szezonjának is.

A kérdőív nem reprezentatív, tehát nem áll módunkban úgy kiválasztani a megkérdezendő személyeket, hogy azok véleménye statisztikailag ne térjen el jelentősen, illetve a vizsgálat nem terjed ki az ország teljes lakosságára, és annak különböző csoportjaira. A kérdőívek eredményei nem tükrözik feltétlenül a valóságot!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!