Black Dog vs HWK 30: miben lesz jobb az új prémium felderítő?

Black Dog vs HWK 30: miben lesz jobb az új prémium felderítő?

Vegyük sorra, hogy tűzerő, mozgékonyság, védettség, álcázás és felderítői képességek terén melyik prémium tank tűnik jobbnak!

A napokban játékon belül is megtekinthetővé vált az új német könnyű tank, a HWK 30, ami egyrészről sejteti, hogy hamarosan megvásárolhatóvá válik, másrészt lehetővé teszi a pontos összehasonlítását legnagyobb riválisával, leKpz M 41 90 mm Bulldoggal, avagy ismertebb nevén a Black Doggal.

Black Dog vs HWK 30: Melyik a jobb?

Az LT-432 megjelenéséig az M 41 90 mm GF Bulldog volt a tier VIII-as felderítők legerősebbike, így aztán nyilvánvaló, hogy ha német prémium felderítő vásárlásán töröd a fejed, akkor nem mehetsz el e tény mellett. Az összehasonlításba a HWK 12 is bekerült, aminek két oka is van. Az egyik ok, hogy a HWK 30 átmenetet képez a HWK 12 és a RU 251 között, a másik pedig, hogy eredetileg egy prémium tanknak nem lenne szabad sokkal jobbnak lennie egy kifejleszthető egységtől, amire a legjobb példa a Type-62, ami a tűzerőért cserébe a mozgékonyságát áldozza el. A HWK 30 ennek ellenére mindenben jobb, mint a HWK 12.

Tűzerő

Azonos alfa sebzés mellé rosszabb töltési idő jár –illetve egy kicsit lassabb célzási idő–, de a két fokkal jobb lövegsüllyedés sok esetben jobban jön majd, mint a Black Dog gyorsabb töltési ideje.

Védelem

Egy arasznyival, de a páncélzat kialakítása miatt ezt a kör a HWK 30 nyerte, hiszen a lövegpajzsa igazán jól védi majd hull down harcban. A testére természetesen gondolkodás nélkül érdemes repeszrombolót tölteni.

Mozgékonyság

A pazar fajlagos teljesítményből sejthető, hogy sokkal jobban gyorsul majd a Black Dognál, ellenben manőverezhetőségben vélhetően elmarad majd tőle. Az biztos, hogy elsőre bizalomgerjesztőek az adatok.

Álcázás

Egy kicsit elmarad a Black Dog álcázási értékeitől, de a különbség pusztán egy-két százalék, azaz a gyakorlatban ebből mit sem veszünk majd észre.

Felderítés

A 10 méter különbség a látótávolságban épp oly csekély, mint az álcázási értékben fellelhető, így ebből a szempontból egálban van a két jármű.

Melyik lesz a jobb választás?

A gyakorlati tapasztalatok híján erre a kérdésre nehéz kimerítő választ adni, de a jó lövegsüllyedés, a hatékony lövegpajzs, a jó gyorsulás és a megfelelő felderítői paraméterek alapján azt mondhatjuk, hogy a HWK 30 abszolút megéri majd az árát, és egy kicsivel talán a Bulldog felé is kerekedik majd. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mikor érkezik majd a játékba, de érdemes lesz rá odafigyelni, hiszen az LT-432-höz hasonlóan egy kiemelkedő felderítőnek ígérkezik.

Mi a véleményed a HWK 30-ról a feltüntetett paraméterek, és az összehasonlító elemzés alapján?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.