Már az első napokban több, mint 6 millió kártyát értékesítettek

Már az első napokban több, mint 6 millió kártyát értékesítettek

Sokan leírták az Artifact rendszerét, mely mindössze csak egy piacot engedélyez, ahol eladhatjuk vagy megvehetjük a kártyákat.

A CCG műfajába tartozó Artifactot létjogosultságát sokan megkérdőjelezték, miután leginkább csak valós pénzért szerezhetünk kártyákat a játékban. Persze kaphatunk csomagokat akkor is, ha az Expert Contructed vagy Draft módok valamelyikében bizonyos számú győzelmet érünk el. Ez azonban valljuk be, hogy nem jelent biztos lapgyűjtési lehetőséget. Mindenesetre ez a formula nem új keletű, hiszen például a Magic: The Gathering is hasonló alapokra épül.

Megemlíteném, hogy az adás-vétel mellett a Draft lehetőséget kínál a teljesen ingyenes játékra is, szóval egyetlen forint ráköltése nélkül is élvezhetjük a teljes játékot. Ha azonban komolyabb decket szeretnénk építeni, akkor valószínűleg elkerülhetetlen bankkártyánk előkotrása, bár ez már azt feltételezi, hogy az ember komolyabban is szeretne foglalkozni az Artifacttal, a Valve ígéretei szerint pedig nem kevés kisebb-nagyobb díjazású versennyel találkozhatunk majd.

A sok negatív értékelés, illetve a pay-to-win kommentek ellenére nagyon aktív a játékosbázis; mi sem bizonyítja ezt jobban, mintsem a hivatalos Artifact Twitter oldalon közzétett bejegyzés szerint már néhány nap alatt több, mint 6 millió kártyát adtak-vettek a rajongók. A néhány centesektől egészen a 10-20 euró közötti ár skálán is találhatóak lapok. Jelenleg Axe viszi a prímet, az ő egyetlen kártyája majdnem annyi, mint maga a játék (16 euró - 2018. 12. 04-es piaci árfolyam).

Ez a tény –miszerint ennyire pörög a piac– megmutatja, hogy egyelőre nincs oka aggodalomra a Valve-nak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!