Sokkal több rejtőzik a Flash Gaming felbomlása mögött, mint azt gondoltuk

Sokkal több rejtőzik a Flash Gaming felbomlása mögött, mint azt gondoltuk

A Flash Gaming alapítója kitálalt a csapat felbomlása mögötti okokról.

Pár nappal a bejelentés után, miszerint a Flash Gaming két játékosa, Attacker és Summer is 3 hónapos próbaidőszakra megy a TYLOO-hoz, érkezett a bejelentés a Flash teljes feloszlásáról. Elsőre biztosan sokan legyintettek egyet, hiszen a kínai csapat sem nemzetközi vizeken, sem saját hazájában nem számított éllovasnak. A Facebook kínai megfelelőjén, a Weibon azonban érkezett egy hosszú és érdekes poszt a csapat alapítójától, aki nem éppen a legszebb dolgokról rántotta le a leplet.

Elmondása szerint egyetemista kora óta foglalkozik e-sporttal, de hamar eljutott a felismerésig, hogy nem elég tehetséges a profi CS-hez és talán már ki is idősödött belőle, így legjobb barátai köré épített fel egy csapatot, igen komoly pénzek fejében persze, és végül 2017-ben megalakult a Flash Gaming csapata. A kínai piacra való betörés után azonban hamar szembetalálkozott az ipar árnyoldalával, ahol sokkal inkább dominált a pénz és a nyereség, mint a játék élvezete és a győzelem dicsősége. 

"Amennyire én tudom, jelenleg is vannak olyan emberek akik lefizetnek játékosokat és megbundázzák a meccseket, csalásra buzdítják, akár meg is fenyegetik őket és a ami a legnevetségesebb, hogy az internetkábel elvágására is volt már példa. Még olyan esetekről is hallottam, amikor egyesek képesek voltak kifizetni tízezres nagyságrendű összegeket (kínai jüanban értendő), hogy megszerezzék az éppen zajló online mérkőzés GOTV IP címét és gyakorlatilag 0 másodperc késleltetéssel tudják befolyásolni a meccs eredményét. ...Ez most a valódi kínai CS:GO."

Érződik, hogy Endy (a Flash alapítója és a poszt szerzője) továbbra is tiszta szívből szereti a CS-t és a profi versenyzést, de állítása szerint annyira másról szól és annyira sötét a kínai CS:GO, hogy nem látta tovább értelmét és a csapat feloszlása mellett döntött.

"Végül köszönöm mindenkinek, aki támogatta a Flash csapatát. Talán nehéz elhinni amiket leírtam, de a többiek is mind tudnak ezekről, csak nem mernek vagy nem akarnak beszélni róla különböző érdekekből kifolyólag."

Az biztos, hogy erős szavak amiket a csapat alapítója megfogalmazott, kíváncsian várom, hogy akár a Valve részéről is fog-e érkezni valamiféle számonkérés vagy átvizsgálás a kínai CS:GO és a játék ottani kiadója, Perfect World irányába.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!