RobbaN búcsúzik edzői szerepétől a FaZe köreiben

RobbaN búcsúzik edzői szerepétől a FaZe köreiben

Karrigan után a csapat svéd edzője is búcsút int szerepétől, a szervezetet azonban nem hagyja ott végleg.

Szűk három év. Ennyit töltött el a FaZe csapatában edzőként Robert " RobbaN " Dahlström, hiszen tegnap este a szervezet Twitter oldalán jelentette be, az egykoron svéd játékosból lett edző búcsúzik idáig betöltött pozíciójából, végleg azonban nem távozik a profi CS világából.

"Egyszer minden véget ér. Néhány hónappal ezelőtt már eldöntöttem, hogy befejezem edzői pályafutásom a FaZe csapatában. Már szeptemberben kétgyermekes családapa lettem, így az utazások nehezek voltak számomra. Nehéz volt az, hogy az edzősködés mellett olyan apuka tudjak lenni, amilyen szeretnék. Végleg azonban nem távozom csapatomtól, más szerepet fogok betölteni a FaZe-en belül, melyet még januárban be fogok jelenteni. Szeretném megköszönni minden egyes játékosnak a közös munkát, illetve a FaZe mögött tevékenykedő srácoknak, amit ebben a 3 évben közösen megtettünk, –mindenki tudja jól, kikről beszélek! Természetesen szeretném megköszönni a családomnak is. Az ő támogatásuk nélkül ez a 3 év nem így telt volna. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónak az egész világban!" - RobbaN

A 33 éves svéd legenda tehát leginkább személyes okokra hivatkozva int búcsút edzői szerepének, de marad a FaZe család tagja, ahova még 2016 februárjában csatlakozott. Ebben a 3 évben olyan sikereket ért el a csapattal, mint az ELEAGUE Premier 2017az IEM Sydney 2018 trófeiáinak bezsebelése, illetve egy ELEAGUE Major Boston 2018 második helyezés, –nem mellesleg a csapat 15 héten keresztül volt világelső 2017 októberétől 2018 áprilisáig.

A FaZe CS:GO csapata tehát nem csak irányítójától, karrigan-től búcsúzott el –aki végül az amerikai Envy csapatához igazolt– hanem edzőjüktől is, igaz nem végleg. Bár hivatalosan ötödik játékosa sincs a csapatnak, egy erős pletyka elmondása szerint azonban a kazah AdreN érkezhet majd ötödikként az észak-amerikai szervezethez, melyről már korábban mi is beszámoltunk. Ráadásul olyan híresztelések is napvilágot láttak, miszerint a korábban Made In Brazil ötösét edző YNk érkezhet majd a svéd helyére.

A FaZe új felállása tehát az alábbi lehet:

Nikola "NiKo" Kovač
Olof "olofmeister" Kajbjer
Håvard "rain" Nygaard
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Dauren "AdreN" Kystaubayev

Janko "YNk" Paunovic (edző)

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!