"Még egyikünk sem foglalkozik komolyan a CS:GO-val..." God Is With Us interjú

A magyar szcénában veteránnak mondható csapattal, a God is With Us-szal készítettünk interjút a közelgő MNEB előtt.

A God is With Us neve a magyar CS:GO rajongóknak igazán ismerős lehet, hisz az elmúlt években igen biztos pontnak mondhattuk őket a versenyeken. Minden alkalommal ott voltak és jó teljesítményt nyújtottak. Ez az MNEB selejtezőjén sem volt másképp, ahol továbbjutottak, és már gőzerővel készülnek a vészesen közeledő MNEB-re. Ezúttal V1CE-szal, a csapat kapitányával beszélgettünk a versenyről és gárdáról.

Remek teljesítményt nyújtottak a selejtezőkön és gratulálunk, hogy sikerült bejutnotok a ligába, kicsit bemutatkoznátok, hogy kik is játszanak a God is With Us csapatában?


"Először is köszönjük szépen! Volt pár izzadtságszagú meccsünk, de nagyrészt sikerült felülkerekednünk rajtuk. boco-t, NEY-t és magamat (V1CE) szerintem nem kell bemutatnom, a CS:GO eleje óta tevékenykedünk itthon és pár külföldi eseményen is részt vettünk kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Kory-t a tavalyi sikeres feltörekvése óta ismerhetjük, amikor az Esports Balkan League Season 2 alatt behívták a GameAgents csapatába 5-nek. Morlune és szpeem potenciális, feltörekvő játékosok, megfordultak már pár itthoni rendezvényen is."

Mikor kezdtetek el komolyan foglalkozni a CS:GO-val?

"Komolyan még egyikünk sem... én már a beta-nál próbáltam megbarátkozni vele, boco kb. a játék megjelenésével egy időpontban, NEY 2013 környékén, a többiek meg nagyjából 2015-ben."

Pár hete már elindult az átigazolási szezon, így szabadon cserélhetnek játékosokat a csapatok, nálatok lesz változás, vagy az eredeti, bejutó csapattal vágtok neki a versenynek?

"Sajnos nem tudott együtt maradni a bejutó csapatunk. A kvalifikációnak a "boco, Morlune, sebi, SHIFTZZZ (6. tag), szpeem és jómagam" felállással indultunk neki. Sajnos sebi időközben elhagyta a csapatot, és a "G.O.A.T." alakulatához igazolt. Helyére jött NEY, aki az "EXE Esports" és a "HyperioN e-Sports" egyesülésénél (most már "HoP eSport") kiszorult a felállásból. Az átigazolási időszak végére változott a "REVOLTE" ötöse is, ahonnan sikeresen megkaparintottuk kory-t, ezzel SHIFTZZZ is elhagyta a felállásunkat."

A REVOLTE egyértelmű esélyesnek tűnik a látottak alapján, de a ligarendszer teljesen más helyzetek szül, mint egy klasszik torna, szerintetek lesznek bőven meglepetések, vagy érvényesül a papírforma?

"Szerintem egy ilyen hosszadalmas ligarendszerben bőven lesznek meglepetések. Pláne most a két ünnep közötti szünet miatt, sokaknak vissza kell rázódnia. Nem tartom kizártnak, hogy már az elején lesznek meglepő eredmények."

Végezetül pedig mit gondoltok a Valve jelenlegi hozzáállásáról, tetszik a Battle Royale és az ingyenesség vagy ennél több kell, hogy stabil lábakon álljon a játék?

"Én személy szerint még nem próbáltam ki a Battle Royale részét a játéknak, nem hallottam róla jókat. A Free2Play update viszont hosszú távon szerintem segíteni fog a játékon, bár az első pár hónapban, akár évben romlani fog a matchmaking és az egyéb oldalakon való játék minősége, amíg a VACNET sikeresen ki tudja szűrni a Google első találatainak csalásait."

Kövess Minket!