"Én már régóta vártam egy komolyabb versenyre!" - Nice Gaming interjú

A Nice Gaming a korábbi Pan Destroyers négyeséből alakult ki; történt néhány csere a csapatban, a srácok most már viszont feltöltődve néznek szembe az újabb kihívásokkal!

Az MNEB osztályozó kupája véget ért; az állandó ligarendszerbe bejutott 16 csapat mindegyike találkozott egymással a döntőben, –most pedig egy rövid szünetre vonultak, hogy felkészülhessenek az első szezonbeli összecsapásokra, ami jövőhéten már indul is! 

Mivel ezeket a csapatokat, játékosokat hétről-hétre látni fogjuk harcolni, –így fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk őket a közösségnek, úgyhogy ezúttal elhoztunk Nektek egy interjút a Nice Gaming csapatával!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a jövőre induló ligában, de kik is alkotják a Nice Gaming csapatát, mit kell tudni rólatok?

Vanti: Keszi Péter vagyok, 22 éves, gyártástervező egy szórakoztató elektronikai-, kommunikációs- és számítástechnikai eszközöket összeszerelő cégnél. Az előző szezonban csapatunk Pan Destroyers néven futott, azóta átalakultunk, és most már 3 igen jó játékos oldalán próbálok helytállni. A Nice Gaming színei alatt bizonyíthatunk a következő szezonban, ami hatalmas motiváció az egész csapat számára és mindent megteszünk a jó szereplés érdekében.

Jaksi: Jakab Máté vagyok, 21 éves, Budapesten élek, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem nappali tagozatán tanulok. Emellett Budapest 1.osztályában igazolt labdarúgó vagyok. Nagyon örülök hogy ilyen csapat jött össze, jól kiegészítjük egymást és bízom benne, hogy jó eredményt fogunk elérni.

rbbence: Rózsahegyi-Balázs Bence vagyok 18 éves, Tiszapalkonyán élek, és jelenleg iskolába járok.

Headley: Jencski János vagyok 22 éves, Kislángon élek. Az Óbudai Egyetem villamosmérnöki szakán végeztem, jelenleg gyakornok vagyok.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

Vanti: PUBG-val kb. tavaly április óta játszom. Az első szezon kezdetéig nem nagyon éreztem késztetést rá, hogy versenyszerűen foglalkozzak a játékkal, de ha már egy ilyen rendezvényre sikerült kvalifikálnunk magunkat, akkor mindent beleadok, hogy jobb és jobb teljesítményt nyújtsak. Az egész a Call of Duty 2-vel kezdődött, amibe több ezer órát sikerült beletennem fun szinten. Aztán engem is elcsábított a Leauge of Legends, amivel 3-4 éven át játszottam, majd egy kis Overwatch, és most itt vagyok.

Jaksi: PUBG-val már a kezdetek óta tolom, és a Fusion kupa időszaka alatt kezdtem el komolyan venni a játékot, ahol az akkori duó társammal jó eredményeket értünk el. A PUBG előtt Counter-Strike 1.6-oztam éveken át, majd onnan váltottam CS:GO-ra. PUBG mellett még FIFA-zgatok funból.

rbbence: PUBG-val körülbelül 2017. októbere óta játszok és a FACEIT béta megjelenése óta foglalkozok vele komolyabban. Bár előtte CS:GO-ztam is elég sokat, de azt csak szórakozásképpen.

Headley: PUBG-val közel 1 éve játszok, más FPS játékhoz nem volt szerencsém előtte.

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

Vanti: Az első szezon vége után Jaksival ketten maradtunk. Ő volt, aki hozzánk csábította rbbencét és Headleyt. Ezelőtt nem volt egymáshoz szerencsénk, tehát nem éppen zökkenőmentes az összehangolódás, de biztos vagyok benne, ha elég kitartóak és türelmesek vagyunk egymással, akkor egy nagyon király kis csapat lehet belőlünk.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája véget ért, ám az igazi küzdelem januárban már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

Vanti: A PUBG már most igazi e-sport, csak nem esport ready. Véleményem szerint nem annak szánták, és a fejlesztők erőfeszítéseiből ítélve nem is lesz az. A ligarendszert viszont egy nagyon jó dolognak tartom. Itt fog kiderülni hogy a magyar játékosok készen állnak-e arra, hogy e-sporttal foglalkozzanak. Bízom benne, hogy a legtöbben ugródeszkának fogják használni ezt a remek kezdeményezést és egyre több magyar játékossal találkozhatunk majd a nemzetközi versenyeken. Persze vannak hibák a ligarendszerben, de türelmesen várom a fejlődést hiszen ez az első ilyen Magyarországon, és véleményem szerint igencsak jól sikerült. Hálásak vagyunk mindenért a szervezésben és lebonyolításban résztvevőnek. Remélem még többet fognak kommunikálni a játékosokkal és nézőkkel a szervezők, hogy rövid időn belül még magasabb színvonalú legyen, és nagyobb népszerűségnek örvendjen az MNEB.

Jaksi: Véleményem szerint lehet hogy még nem esport ready, de jó úton halad, hogy bekerüljön az e-sport világába. Igaz, hogy van még javítanivaló rajta, de minden türelem kérdése. Én már régóta vártam egy komolyabb versenyre, és remélem ez a liga csak népszerűsíteni fogja a játékot.

rbbence: Szerintem a PUBG már most is elég esport ready, habár van még pár nagyon idegesítő hiba benne, de ha meg tudják oldani, hogy ne kerüljenek elő minden nagyobb frissítéssel újabb és újabb megmagyarázhatatlan bugok, akkor elég szép jövő áll a játék előtt véleményem szerint. Ez a ligarendszer nagyon jó kezdeményezés és remélem minden jól fog menni.

Headley: A PUBG még mindig “esport ready”, de kezd alakulni. Szerintem a ligarendszer egy jó ötlet, mert legalább tudjuk egymást fejleszteni és kialakulhatnak jó magyar csapatok, amelyek később akár nemzetközi szinten is elérhetnek valamit.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!