Beperelték a pinkertonok a Red Dead Redemption 2 kiadóját

Beperelték a pinkertonok a Red Dead Redemption 2 kiadóját

A Pinkerton Consulting & Investigations perbe fogta a Red Dead Redemption 2 kiadóját!

A Red Dead Redemption 2 két karaktere is a Pinkerton biztonsági cég alkalmazottja. Andrew Milton és Edgar Ross azonban a valódi Pinkerton Consulting & Investigations cég beleegyezése nélkül szerepel a játékban. A Pinkerton ezeken a tényeken felbuzdulva perbe fogta a Rockstar Gamest, vagyis a Take-Two Interactive-ot!

A Take-Two reagált a vádakra és indoklásában kijelentette, hogy a Pinkerton Nemzeti Detektív Ügynökség egyéb Western fikciós alkotásokban is feltűnik, mivel a 19. és 20. század eleji amerikai történelemben jelentős szerepet játszottak. A Take Two továbbment és visszaperelte a Pinkertont, mivel Milton és Ross karaktere az USA Alkotmányának Első Kiegészítésének (négy alapjognak) a védelme alatt áll és az RDR 2-ben a történelemhűség megteremtésének érdekében használták fel őket. A Pinkerton ügynökök nem először tűnnek fel AAA játékokban, ugyanis a BioShock Infinite-ben is szerepelt a cég (főszereplő Booker DeWitt Pinkerton ügynök volt), de a Deadwoodban és a The Long Ridersben is feltűntek a detektívek.

Ez nem az első pereskedés, amibe a Take-Two belekeveredik, a Grand Theft Auto V kapcsán Lindsey Lohan 67 (!) oldalban foglalta össze a kételyeit Lacey Jonas karakterével kapcsolatban. Végül a népszerű színésznő vádaskodását elkaszálták, bizonyára meglepődne a Take-Two, ha a Pinkerton-ügyben nem ez az eredmény születne.

A játékot jelenleg már több, mint 17 millió példányban értékesítették világszerte, ezzel a tavalyi év egyik legjobb és legnépszerűbb címeként hivatkozhatunk rá.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!