"Egy játékból nem lehet jó e-sport, ha nincsenek nézők!" - RIFT Esports interjú

A hajdani Valhalla Vikings szereplésébe csúnyán belerondított egy csaláshasználat, a RIFT Esports égisze alatt viszont tiszta lappal indulhatnak!

Az MNEB osztályozó kupája véget ért; az állandó ligarendszerbe bejutott 16 csapat mindegyike találkozott egymással a döntőben, most pedig egy rövid szünetre vonultak, hogy felkészülhessenek az első szezonbeli összecsapásokra, –ami jövőhéten már indul is!

Mivel ezeket a csapatokat, játékosokat hétről-hétre látni fogjuk harcolni fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk őket a közösségnek, úgyhogy ezúttal elhoztunk Nektek egy interjút a RIFT Esports csapatával!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a hamarosan induló ligában, de kik is alkotják a RIFT Esports csapatát, mit kell tudni rólatok?

BBSz: Becsei “BBSz_” Barna vagyok, jelenleg Ajkán élek és a pápai bázisrepülőtéren dolgozok, ahol épületek üzemeltetésével foglalkozom.

regga: Henzsley “regga” Balázs vagyok, jelenleg Nyíregyházán lakom, s weboldal fejlesztés, illetve dizájnerkedés területén dolgozok, tanulok.

krippie: Gál Péter vagyok, 25 éves. Budapesten élek, ahol egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom, mint tesztmérnök.

gajd1e: Gajdos “gajd1e” Viktor vagyok, 19 éves, Németországban élek és egy gyárban dolgozom.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

BBSz: 2017. májusa környékén kezdtem el PUBG-vel játszani, kellemes 1300 órát már beleölve. Előtte CS 1.6-al játszottam versenyszerűen, ahonnan talán páraknak ismerős lehetek, de túl nagy eredmények onnan nem jöttek. Közben megfordultam a World of Tanks scene-ben is, ahol magyar bajnokok lettünk ESL-en egyik évben, de már nem emlékszem melyikben. Wot után LoL következett, de az csak hobbi szinten majd azután váltottam PUBG-re.

regga: Még béta elején kezdtem el játszani PUBG-vel, lassan 1200 órát koptatva. Előzőleg Call of Duty 2 és 4 szériákkal foglalkoztam még nagyon régen, onnan áthaladva CS:GO-ra, amibe beleöltem friss ropogós 3300 órát.

krippie: 2017. szeptemberében kezdtem el PUBG-vel játszani, nagyjából 1200 órát szenteltem rá az életemből. Előtte legfőképp CoD 1-gyel, Cod2-vel, valamint LoL-lal mulattam az időt a monitor előtt. Gamer karrierem “csúcspontja” volt mikor egy 2003-as játékkal 2018-ban sikerült egy LAN party keretein belül a régi arcokkal találkozni és nosztalgiázni egy óriásit.

gajd1e: 2017. áprilisában kezdtem pályafutásom, előtte CS:GO-val és CS 1.6-tal játszottam. Körülbelül 1650 órát öltem a játékba.

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

regga: Én, BBSz már több mint 1 éve ismerjük egymást, és játszunk együtt eleinte "DUO" móddal. Nem sokkal később csatlakozott hozzánk Szab1s akivel hamar összeszoktunk és úgy éreztük, hogy ebből több is kihozható, ekkor döntöttünk úgy, hogy akkor próbáljuk meg a csapatozást és a PUBG Esportot. Ezzel a trióval sokat játszottunk együtt és még tovább szenvedtünk a megfelelő 4. játékos megtalálásával, de 2018 szeptember elején jött hozzánk krippie. Mindenkinek tetszett a játéka, hozzáállása, nagyon jól kijöttünk vele, –így ő lett a hivatalos 4. játékosunk. Majd 2018 novemberében jött a hidegzuhany, miszerint Szab1st, mint már tudjátok bannolták a játékból, majd MNEB-ről is kitiltást kapott, így két hét próbajáték után érkezett gajd1e, akivel egyből működött a csapaton belüli mechanika, kommunikáció, így ő lett a hivatalos 4. játékosunk.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája véget ért, –ám az igazi küzdelem hamarosan már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

BBSz: Szerintem a PUBG-ből jó e-sport lehet, ha megkapja a megfelelő hátszelet a játék készítőitől. Jelenleg is két nagy esemény pörög, az ázsiai invitational és az amerikai pro league kvali, de alig vannak ezek a fejlesztők által hirdetve, nem hype-olják megfelelően és ez nagyon meglátszik a néző számokon, amit rossz nézni. Egy játékból nem lehet jó e-sport, ha nincsenek nézők. Az MNEB ligát már nagyon várjuk, az osztályozó kupán és az előtte rendezett selejtezők alatt nem volt elég game, hogy valóban kijöjjön, hogy kik is a legjobbak. Most online 21 game-ről beszélünk, ami alapján tényleg meg fog látszani kik a legjobbak. Bízom benne, hogy mi ott leszünk a ranglista tetején.

regga: Szerintem a PUBG-ből jó e-sport lehet, ha figyelnének a profibb játékosok észrevételeire, illetve a nézők szavaira, hogy élvezhetőbbé tegyék a közvetítéseket.

krippie: Igen, egy olyan játék, amit a kiadása után konkurensen 2,5 millióan játszottak, az véleményem szerint simán lehet igazi e-sport. Nyilvánvalóan rengeteget kell fejlődni olyan téren, hogy izgalmasabb legyen nézni a játékot. Pl.: pontosabb spectator mód, replayek, kommentátorok fejlődése stb.

gajd1e: Szerintem soha nem lesz annyira népszerű, mint a jelenlegi legnézettebb játékok. Túl véletlenszerűnek tűnhet a játék az új játékosok számára, a kör rendszer végett, nem olyan, mint egy CS:GO, ahol be lehet gyakorolni bizonyos köröket, és akár meccset nyerni vele. Ebben a játékban sokat számít a pillanatnyi jó döntés és a helyzetfelismerés. Egy ideig még biztosan nem lehet jó e-sport játék. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!