Gamer klub nyílt egy magyarországi szakközépiskolában

Gamer klub nyílt egy magyarországi szakközépiskolában

A Szszc Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában most már profi körülmények között űzhetik az ipart az érdeklődők!

Az e-sport és gaming ipar napról napra nagyobb teret hódít magának, –szerencsére nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is. Ez már egyre inkább látszódik az oktatásban is; tavaly nyáron megnyílt az ország első e-sportra is szakosodott középiskolája a SAS Budapest személyében, most pedig egy gamer klub költözött be az egyik tiszaújvárosi középiskolába!

A Gamer's ARTS Sportegyesület égisze alatt a Szszc Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája területén most már profi környezet áll rendelkezésére minden érdeklődőnek. A klubban található számos gamer PC, konzol, –és természetesen egy VR szett is.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy miért klub? Nos azért, mert ez egy zártkörű közösség lesz idővel. Egyelőre bárki szabadon kipróbálhatja magát ebben a perfekt környezetben, február 1-től azonban klubtagsághoz lesz kötve az eszközök használata. A szervezők a tagság pontos részleteiről később adnak majd tájékoztatást.

Mindig öröm látni, amikor egy merőben új kezdeményezés indul el az országban; ez a klub egészen biztosan olyan lesz, ahova szívesen járnak majd le az iskola diákjai, –főleg azok, akiknek nem áll otthon egy izomgép. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy a game-elés nem feltétlen azt jelenti, hogy valaki elzárkózik a világ elől; manapság már sokkal inkább közösségépítő ereje van. Az ilyen klubok megjelenése csak még tovább fokozza ezt a tényt, elvégre a résztvevők egy légtérben játszhatnak együtt, beszélgethetnek, megismerhetik társaikat.

Őszintén reméljük, hogy a jövőben más helyeken is létrejönnek majd hasonló megmozdulások!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!