Te se hallod az ellenfeleidet, a repülők pedig megsüketítenek? Van megoldás!

Te se hallod az ellenfeleidet, a repülők pedig megsüketítenek? Van megoldás!

Fortnite - Nem mindegyik fejhallgatónál csinálhatjuk meg, de sok helyen igazán jól jöhet.

A Fortnite háza táján sajnos rengeteg apróság miatt bosszankodhatunk. Egy ekkora játékosbázissal rendelkező játéknál mindig lesznek hibák és problémák, –ezekből pedig minél kevesebb ered a játék motorjából, annál jobb. A Fortnite szerencsére egy igazán kiváló grafikai motorral rendelkezik, de már az első szezon óta egy igen komoly dologgal szenved. Ez nem más, mint a hang.

Régebben még az is problémát okozott, hogy megtudjuk: éppen felettünk, vagy alattunk van a játékos. Ez mostanára többé-kevésbé megoldódott, de annyi újdonság és egyéb hangprobléma született, hogy azt már megszámolni is nehéz. A meccsek első pillanatai, –ahol borzasztó fontos lenne minden apróbb nesz–, szinte teljes káoszba fullad, hisz leérkezés után pár másodperccel már valaki elindul egy quaddal, elrepül fölötted egy repülő, bedobnak alád egy boomboxot és még robbanások is hallatszanak a távolból. Ember legyen a talpán, aki ebből a zajszennyezésből kitudja találni, hogy honnan érkezik az ellenfél.

Épp ezért érdemes játszani kicsit a fejhallgatónkkal, ha éppen Fortnite-ra adjuk a fejünket. A Corsair és Logitech eszközöknél biztosan találhatunk hasonló beállításokat, de a márkásabb fejhallgatók mind-mind rendelkeznek egy programmal, ahol az EQ szintet állíthatjuk. Az EQ nem más, mint a frekvencia sávok kiegyenlítése, amivel a mély és a magas hangokat igazából fontossági sorrendbe rakhatjuk. Ezt leginkább a hangmérnökök szokták használni, de a Fortnite világában nekünk is jól jöhet, ha tényleg hallani akarunk mindent. Sajnos ez sem egy csodamódszer, és komolyabb teszteknek sem vetettük alá, de a posztoló és a közösség néhány tagja szerint tényleg működik az alábbi beállítás:Akkor sincs okunk búslakodni, ha éppen más márkájú fejhallgatónk van, hiszen vannak olyan EQ programok is, amik a Windows-szal működnek, bár a fejhallgatónkra szabott program sokkal jobban működhet, ha elérhető. Mi személyesen EZT a programot ajánljuk, ahol a képhez hasonlóan kell beállítani a dolgokat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

    

Kövess Minket!