Csacsi nagyon megindult az első játéknapon - LEC összefoglaló

Csacsi nagyon megindult az első játéknapon - LEC összefoglaló

A League of Legends európai bajnokságának első napján a Fnatic bizony igencsak meglepetést okozott; örülhettünk Csacsinak és G2 meg a Misfits oktatott.

Tegnap este lement a LEC első hivatalos játéknapja, ahol leginkább a papírforma érvényesült.  A nagy csapatok hozták a kötelezőt, kivéve persze a Fnatic gárdáját, akik szép meglepetést okoztak. Ezzel együtt lássuk most az összefoglalót, –amiben megtaláljátok az Onivia összefoglalókat is–, jó nézegetést.

Fnatic vs SK Gaming (Győztes: SK Gaming)

Ha valaki azt mondja nekem, hogy az SK Gaming akár csak megszorongatja a vb második Fnatic csapatát, akkor lehet nem veszem komolyan tegnap. De –minden elvárásommal szemben– a papíron gyengébb csapat tekintélyt parancsoló módon húzta be a párharcot. Az egy dolog, hogy az első kört újra kellett csinálni, hiszen mindkét csapat panaszkodott némi lag problémára. De a remake utáni újrakezdés sem kedvezett a regnáló bajnoknak. Először Bwipo, majd utána Hylissang háromszor esett áldozatul a cc hegyeknek, és az SK iszonyatosan jó rajtot vett; úgy tűnt sikerül olyan előnyt kovácsolni, ami eldönti a meccset. Azonban eljött a csapat csaták ideje és a Fnatic kimutatta a foga fehérjét és nagyon gyorsan egalizálni tudták a különbségeket, –sőt, már-már úgy tűnt, hogy nyers erőből megnyerik a meccset. De aztán jött egy kissé elhibázott mid dive és aztán jött is a büntetés. Először Bwipo, utána Rekkles esett áldozatul, ami után lehetett fordulni Baronra. Ott persze megindult a tánc, de végül egy jó Smite után az SK kapta meg a buffot. Ezek után már csak benyargaltak miden, megnyertek egy csatát és azzal be is fejezték a dolgokat.

Splyce vs exceL Esports (Győztes: Splyce)

Az lehet, hogy a meccs kicsit rázósan indult. Az XL korai gankjei nagyszerűek voltak és bizony az előnyt is sikerült ezek miatt megszerezniük, ami nem is engedtek ki a kezükből a játék közepéig. Persze azt hozzá kell tenni, hogy a Splyce felállása sokkal inkább a kései játékra ment, míg a másik oldal a korai erőt, akarta győzelemmé konvertálni. Ez persze látszott is, mert az elején kicsit lassan indultak be Csacsiék, de amint lement az első csapat harc nem volt kérdéses, hogy kié a meccs. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a magyar toppos iszonyatosan formában játszott. Ha felhangzott a Sion Ulti hangja, akkor biztos lehetett benne az ember, hogy egy gyilkosság vagy Flash lesz az eredménye a dolgoknak. Ebből kifolyólag a csapat folyamatosan megfordította meccset és szisztematikusan bedarálták az XL csapatát. Reméljük a csapat formája megmarad.

Vitality vs Schalke 04 (Győztes: Schalke 04)

No erre a párharcra bőven rá lehet mondani azt, hogy pofonok földjén jártunk. Egy gank itt, egy gank ott. Egy elhozott gyilkosság itt és egy ott. Gyakorlatilag olyan volt, mintha a két csapat ping-pongozott volna. Persze a játék korai szakaszából valakinek jobban kellett kijönnie és a Upseték –ha csak egy hajszállal is–, de vezettek. Aztán egyből jött a hidegzuhany. Attila és csapata megnyerte az első nagyobb harcot, majd utána sikerült folyamatosan egy-egy embert leválasztani és kiiktatni, nagyon úgy nézett ki, hogy a Vitality lezárja a meccset. De aztán jött egy Baron hívás a Schalke oldaláról és Mowgli nem ért oda, így Memento simán behúzta a Baront és utána a Schalke erőből végigtolta a midet.

Rogue vs Misfits (Győztes: Misfits)

A meccs előtt mindenhonnan az jött, hogy a Misfits az új szuper csapat. Persze a játékosokat látva ez nem meglepő, hiszen a roster tele van olyan veterán játékosokkal, akik már mind bizonyítottak és még mindig nagyszerű formában vannak. Persze ez kétélű fegyver, mert minél magasabban van valaki, annál nagyobbat lehet onnan bukni. De sOAZ gárdája nem hullott alá. Egy kicsit néha megbotlottak, de olyan simán hozták a meccset, mintha a két szervezet nem lenne egy súlycsoportban. Ki kell emelni, hogy Hans Sama Draven-je a meccs végére gyakorlatilag minden ellenfelet maximum két csapásból iktatott ki és az is sokat segítette, hogy három Infernal Dragon lapult a tarsolyukban. Mindent összevetve, a Misfits nagyon erősnek tűnik egy nap után, –meglátjuk mire lesznek még képesek.

Origen vs G2 Esports (Győztes: G2 Esports)

Karthus Jungle, az ADC szerepben Zoey, miden pedig Jayce. A G2 kompozíciója még a legöregebb fanokból is kihozott legalább egy szemöldökráncolást. Még a kommentátorok is beszéltek arról, hogy ez mégis, hogy működik majd. Az aggályokat pedig alá is támasztotta, hogy a First Blood az Origennél landolt és még utána is ők növelték az előnyüket. De utána egyszer csak elkapták miden Patrik-et, aztán jött egy ace, aztán még egy és még egy. Az Origen a 18. perc után gyakorlatilag nem jutott szóhoz. A G2 kicsit szokatlan választásai tökéletesen működtek együtt. A Misfits mellett Ocelote gárdája az, aki nagyon meggyőző előadást nyújtott és ezzel lezárult a LEC első napja.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!