Egy e-sportoló korábbi Forma 1-es pilótát győzött le egy valódi időfutamban!

Egy e-sportoló korábbi Forma 1-es pilótát győzött le egy valódi időfutamban!

Egy gamer, Enzo Bonito gyorsabb volt Lucas di Grassinál a Race of Champions 2019 párbaján.

Ültél már le úgy egy Formula 1-es közvetítés elé, hogy azt mondtad magadban: "én sokkal jobb lennék"?

Valljuk be, ez keveseknek adatik meg, hogy végül megmutassák mit is tudnak egy ilyen járművel, viszont a számítógépes technika fejlődésének köszönhetően már otthon is letesztelhetjük képességeinket. Enzo Bonito is így kezdte pályafutását, a szobájában rótta a köröket a játékban.

Van egy versenysorozat, mely a The Race of Champions nevet viseli és amelyben az autó és motorsportok pilótáit eresztik össze 1988 óta. Most azonban megbolondították egy kicsit a dolgot: egy virtuális e-sportolót is elhívtak a megmérettetésre, aki egy valódi Forma 1-es pilóta ellen mérhette össze tudását.

Ez a 23 éves fiatalember, Enzo Bonito Mexikóban a Foro Sol stadionban írt történelmet, miután ugyanolyan autókkal rajthoz állva legyőzte a Forma 1-ben 2010-ben a Virginnél versenyző –és 2014 óta a Formula-E-ben induló, 2016/17 világbajnokát– Lucas Di Grassi-t a Vuhl 05 ROC Edition 2019 keretein belül.

Ezek szerint az otthon szerzett tapasztalat, –vagy mondjuk úgy, hogy a szimulátorral eltöltött idő– is rengeteget segíthet a fejlődésben és a kvalitásaink javításában.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!