Hatalmas BP5 zakót és izgalmas meccseket hozott az MNEB CS:GO harmadik napja

Hatalmas BP5 zakót és izgalmas meccseket hozott az MNEB CS:GO harmadik napja

Újabb forduló kezdődött a CS:GO MNEB bajnokságon, ami ismét izgalmasra vagy éppen borzasztóan egyoldalúra sikerült.

Újabb hét telt el, így a bevezető forduló után kezdetét vette az MNEB második hete, ahol pikantériából és remek playekből nem volt hiány, nézzük is meg, hogy mi történt tegnap este:

REVOLTE vs. Nice Gaming

Meglepetésre ezúttal nem Mirage-ra vagy Cache-re esett a csapatok választása, hanem Trainre, ami az MNEB első "vonatozása" volt. A meccset szolidan kezdte a Nice Gaming, ám a későbbiekben a REVOLTE gyorsan elkapta a fonalat és a kezdeti megingás után szinte zsinórban 10 kört hoztak, amibe csak egyszer tudott beleszólni az N6.

10-3-as állásnál azért egy kicsit összeszedték magukat a Nice-osok és a félidő végét majd a következő játékrész kezdetét is jól folytatták, amivel egymás után 5 kört húztak be. Ekkor 10-8-as állásnál viszont már többet nem engedték felrobbanni a bombát gejmzilláék, amivel a meccset is behúzták. Gabesson, a maga tömörségével fejtette ki a véleményét a meccsről:

"Ilyen meccsre számítottam, néha megvillantak ellenünk, de sikerült higgadtnak maradnunk és viszonylag szépen játszanunk."

GAMERZONE.GG vs. Budapest 5

A délután folyamán hatalmas jóslásokba bocsátkoztam a meccseket illetően, ahol is azt írtam, hogy a Budapest 5 szoros meccsen, de győzedelmeskedni fog majd. Ebben még az a tény sem ingatott meg, hogy a vétók során Infernora esett a választás, de a GAMERZONE.GG hihetetlen startja után azért kicsit elgondolkoztam az erőviszonyokon. Gbk-ék egy beton biztos 11-0-ával indították meg a védekező oldalt, ami könnyedén lehetett volna 12-0 is, ha blaZe triplájára nem válaszolt volna gyönyörűen DEv ugyancsak egy triplával:

Ekkor tényleg elszabadult a pokol, hiszen minden kör olyan volt, mintha egy fragmovie-ból kapták volna ki, először egy gyönyörű védekezést láthattunk:

Majd blaZe folytatta az egy emberes showt:

Ekkor 14-1-nél már vajmi kevés esélye volt a BP5-nak, főleg úgy, hogy a pisztolykör is a GAMERZONE-é lett. Nehezen tudom átadni a meccs izgalmait, de az MNEB egyik legkomolyabb pályáját láthattuk, ami egy borzasztóan egyoldalú 16-1-el végződött a GAMERZONE.GG javára. A jóslásomat kidobhattuk az ablakon, de legalább egy igazi showt láthattunk a srácoktól. A hatalmas győzelem után gbk-t kérdeztük a látottakról:

"Huh, hát hol is kezdjem, alig jutok szóhoz. Őszintén, egyáltalán nem számítottunk egy ilyen végkifejletre, pláne nem egy ennyire egyoldalú mérkőzésre. Ma minden IS velünk volt, és képesek voltunk egyénileg eléggé sokat hozzátenni a meccshez. Úgy vélem csapatként is megtettük a maximumot ami szintén hozzájárult a sikerünkhöz. Igaz, az eredmény kicsit csalóka lehet, mert látszólag ma nem voltak top formában, viszont további sok sikert nekik a bajnokságban. Nekünk pedig továbbra is fókuszáltnak kell maradni és igyekezni, hogy az alapszakasz folytatásában is eredményesek legyünk."

HoP vs. Jöttünk, Láttunk, Nyertünk

A pisztolykör ezúttal a JLNY csapatánál kötött ki, ami végül egy FIFI vs. Torzsi 1v1-el zárult, az idő egyáltalán nem segített a fiatal HoP játékosnak, így FIFI egy 3k-t biztosított be magának, ami után a következő körben is ő volt a főszerepben egy 4k-val. Az első vétel után a HoP azért magára talált és azonnal hoztak is egy kört. Ezután Tigene-ék vették a kezükbe az irányítást, a hatodik körben pedig torzsi elővette az SG-t, amivel tripla entry-t lőtt és szinte megállíthatatlannak tűnt. Ezután ide-oda repkedtek a körök, ami leginkább a JLNY-nek kedvezett, hiszen a HoP-os srácok nem tudtak úgy igazán megindulni és elszaladni az előnnyel.

A játékrész vége végül 9-6 lett a HoP javára, de a JLNY remek játékot mutatott, így nem volt okuk aggodalomra, de fel kellett kötni a gatyát. Ez a gatya felkötés annyira nem sikerült, hiszen a pisztolykör után még három kört sikerült hoznia a HoP-nak, ezt leginkább Szarvasnak köszönhették, aki ismét remekül játszott. A 20. körben viszont végre megtört a jég és a JLNY-nek is sikerült nyernie a második játékrészben. Ez viszont csak egy apró megingás volt, hiszen ezután a HoP lezártnak tekintette a meccset és az utolsó köröket gyorsan behúzták. Torzsi és Szarvas hatalmasat ment, így pedig 3-0-ról folytathatják a versenyt. A meccs után megkérdeztük torzsit, aki az alábbiakat fűzte hozzá a győzelemhez:

"Ismételten remekül játszottunk, az első körbe viszont kegyetlenül belefutottunk, amit egyébként majdnem sikerült lehoznom. Végig a kezünkben volt az irányítás és végre sikerült nekem is jól teljesítenem. Igazán jó meccs volt, gg."

GIWU vs. PixelFire

A PixelFire igencsak bekezdett az első körben hiszen egy gyönyörű pisztolykört hoztak, bár ezután a GIWU hamar elkapta a fonalat és gyönyörű körök közepette csodálhattuk a játékot. Coolionak azért majdnem sikerült hoznia egy 1v5 kört, de a meccset inkább a GIWU irányította, ez pedig a 8-2-es eredményen is meglátszott. Azért később sikerült felébrednie a PixelFire-nek és visszahozták 10-5-re a meccset, ezúttal pedig ők védekeztek. A PixelFire-ön erősen látszódott az új játékosok érkezése, míg a GIWU a maguk higgadt és megfontolt játékukkal törtettek előre, egészen 14-5-ig, amikor is a skraddy duplának köszönhetően sikerült egy kört hoznia a PixelFire-nek. Ez meg is hozta a kellő lendületet, coolioék pedig elkezdtek felkapaszkodni és végre egy szoros meccs elé néztek a srácok. Ezután Kory kapott egy AWP-t, amivel gyönyörűen hozta le a kört, meccspontra emelve a GIWU-t:

Ezután a PixelFire még megpróbált felkapaszkodni, de végül Kory-ék magabiztosan behúzták a mérkőzést, méghozzá 16-13-ra. A meccs után V1CE nyilatkozott nekünk:

"Az elején éreztük, hogy szoros meccs lesz, már a map veto után. 9:2-nél sajnos kicsit kiengedtünk, ez látható is volt. A T oldalt ismét erőteljesen sikerült kezdeni, de utána megint kiengedtünk 14:5-nél. A meccset végül sikerült időben befejeznünk 16-13-ra."

Ezzel véget ért az MNEB CS:GO harmadik napja, ahol egy igen komoly meglepetés mellett azért a papírforma érvényesült.

Tabella jelenlegi állása:

A holnapi párosítások:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!