5 tipp, amitől jobban fog menni a Resident Evil 2 Remake

5 tipp, amitől jobban fog menni a Resident Evil 2 Remake

Ideje újra rendet tenni Raccoon City-ben.

Az elmúlt időszakban többször is írtunk nektek arról, hogy sosem látott formában tér vissza a Resident Evil 2, ami január 25-én végre PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re is megjelent. Külön öröm, hogy mind a sajtó munkatársai, mind pedig a játékosok 91% (!) környéki átlagértékelést adtak a játéknak, ami valóban több kihívást rejt, mint az eredeti verzió. Most ebben nyújtunk nektek segítséget tippjeink segítségével!

A félelmetes élőhalottak megint az agyunkra pályáznak

A Resident Evil 2 sosem látott formában tér vissza.

1.) Szégyen a futás, de hasznos!

Bár tudjuk jól, hogy szerettek mindenkit halomra lőni, viszont a Resident Evil 2 felújított változatában annyira kevés lőszer kapott helyett, hogy rendkívül okosan kell bánni vele. Éppen ezért az esetek többségében érdemes inkább kikerülni a zombikat, ha lehet és csak végső esetben a fegyverünk után nyúlni. 

Persze, ilyenkor meg érdemes a lehető legpontosabban célozni, hogy pár jól irányzott lövéssel kiteríthessük ellenfelünket. Ilyenkor kezdésnek a lábukat lőjük meg, amitől annyira belassulnak, hogy akár el is slisszolhatunk mellettük. 

2.) Figyelj oda az inventorydra!


A régi játékosok tisztában vannak vele, hogy a Resident Evil részeiben mindig igencsak kicsi inventoryval rendelkezik karakterünk, ezért jól meg kell válogatnunk, hogy milyen cuccokat szedünk össze. Ez főleg azért fontos, mert gyakorlatilag minden helyet foglal: a kulcsok, a fegyverek, a töltények és egyéb más tárgyak is. 

Úgy kell felfogni az egészet, mint egy kispoggyászos repülőutat: mindig csak azt vigyük magunkkal, amire a leginkább szükségünk van. Szerencsére a játék későbbi szakaszában már bővíthetjük majd a tárhelyünket, de addig érdemes erre fokozottan odafigyelni.


3.) Tyrant papa kemény dió

Vannak helyzetek, amikor teljesen felesleges szembeszállni a másikkal, hiszen tudjuk, hogy úgyse győzhetünk, akármit is próbálunk bevetni. Így van ez az utánunk loholó Tyranttel is, akit leadott lövésekkel csupán csak lelassíthatunk, ezért ne is pazaroljuk rá értékes lőszereinket. 

Ha meglátjuk, inkább kapcsoljunk Forrest Gump üzemmódba és fussunk el előle. Természetesen ez közel sem lesz annyira egyszerű, de a safe roomok segítenek majd benne, hogy könnyebben lerázhassuk. 

4.) A barikádozás igencsak jó dolog


Ha sokat játszottál már a Rainbow Six széria legújabb részével, akkor rutinosan fogod elbarikádozni a Resident Evil 2 Remake legveszélyesebb helyiségeit is, amire szükséged is lesz, hiszen különben temérdek élőhalott fog tömegesen rád támadni. Emiatt érdemes minél több deszkát összeszednünk a játék során, amikkel a betört ablakokat könnyedén 'befoltozhatjuk'.


5.) Na, ez itt a kert!

Rutinos játékosként is simán előfordulhat, hogy gyorsan kritikus tartományba esik az életerőnk. Ilyenkor jöhetnek jól a különböző színű virágok, amik hatékony segítséget nyújthatnak a gyógyulásunkban. A zöld csak picit gyógyít minket, a kék a mérgezést csökkenti, a vörös pedig védelmet nyújt a mérgezésekkel szemben, viszont ha mindhármat összekutyuljuk, akkor visszaáll az életerőnk és a mérgezések sem fognak több gondot jelenteni. Legalábbis egy ideig!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!