Csupán egy veretlen csapat maradt a mezőnyben – MNEB CS:GO Ötödik Nap

Csupán egy veretlen csapat maradt a mezőnyben – MNEB CS:GO Ötödik Nap

Egyoldalú rangadóval és újabb BP5 bukással folytatódott az MNEB.

Ismét eljött a kedd, így a megszokott módon folytatódott az MNEB CS:GO bajnoksága. A nap első mérkőzésén a BP5 csapott össze a GIWU-val, ami egyből egy igen izgalmas és szoros meccsnek ígérkezett, meglepetésre pedig nem Infernon vagy Mirage-on, hanem D2-ön.

BP5 vs. GIWU

A meccset remekül kezdte a GIWU csapata, de hamar észrevehettük, hogy itt leginkább a BP5 akarata érvényesül. 6-3-as állásnál flashék javára, elkezdett feljönni a GIWU és hamar ki is egyenlítették az állást, onnantól már szinte garantálható volt a szoros térfél csere, ami végül be is bizonyosodott, hisz 8-7-re CT-ben a BP5 nyert. A második félidőt ismét a T-k kezdték jobban, de ezúttal ez már DEv-ék ötöse volt. 12-8-as eredményig meg sem álltak és tovább folytatták a remek támadásokat. Ekkor azért beleszaladtak egy kisebb TK-ba, a védő játékosok pedig minimális élettel, de visszafoglalták B rakót. Grillezésből egyébként nem volt hiány V1CE előszeretettel égette ki ellenfeleit szó szerint és átvitt értelemben is:

A GIWU itt vérszemet is kapott, és egészen a döntetlenig felküzdötték magukat, ekkor 12-12 volt az állás. Olyannyira megjött Kory-ék harci kedve, hogy már kört sem engedtek a BP5-nak és remek védekezéssel, 16-12-re megnyerték a mérkőzést.

GAMERZONE.gg vs. PixelFire

Az eddig még nyeretlen PixelFire csapott össze a BP5-ot csúnyán elverő GAMERZONE.gg-vel, méghozzá nem máshol, mint Cache-en. Az első körökben még nem igazán nyugodtak meg a játékosok, rengeteg hibát láthattunk mindkét oldalon, ami végül egy 4-3-as GAMERZONE előnyt hozott. Az első félidőt végig ez jellemezte, néhány szép lövés mellett szinte folyamatosan akadozott a játék mindkét oldalon, így nem meglepő, hogy végül 8-7-re húzta be a félidőt a GAMERZONE, köszönhetően BlaZe játékának, aki rendesen pakolta a killeket csapata számára.

A második pisztolykör ezúttal a PixelFire-t illette, de azonnal elbukták a következő kört, így üres pénztárcákkal várhatták a következő köröket. Ezt a GAMERZONE remekül ki is használta és elkezdte kiépíteni az előnyét. Támadó oldalon megfoghatatlannak tűntek gbk-ék, főleg BlaZe teljesítménye érdemel külön kiemelést, hiszen a GAMERZONE.GG AWP-se ismét hihetetlenül jól játszott, végül pedig 30 fraggel zárt a 16-9-es győzelemben. A PixelFire tehát még mindig nyeretlen, de az utóbbi meccseken egyre jobb formát mutatnak a srácok.

HoP eSports vs. REVOLTE

Elérkeztünk a nap csúcs rangadójához, ahol a két első helyezett csapott össze egymással. A pisztolykört Gabessonak köszönhetően a REVOLTE kezdte jobban Mirage-on, de az első fegyveres kör egyből a támadó oldalon kezdő HoP tulajdona lett.

A meccs első felében egyértelműen Gabesson és kolor mutatott remek játékot, de Szarvasmarha mellett sem mehetünk el, aki a 10. körre forduló majdnem 150-es körönkénti sebzéssel állt, miközben csapata nem igazán tudott kört hozni. Ez gyorsan azt eredményezte, hogy a REVOLTE már 12-2-re vezetett a félidő zárása felé fordulva. Az utolsó kört azért még sikerült behúzniuk Tigene-éknek, de egyértelműen látszott, hogy a REVOLTE itt példát akar statuálni. A HoP CT-ben azért jócskán felébredt és el is kezdte ledolgozni szépen lassan a hátrányát, amihez mondjuk ilyen fejesekre is szükség volt hussar részéről:

A differencia viszont így is túl nagynak tűnt, erre pedig két kör alatt rá is erősített a REVOLTE, hisz 15-8-ra hozták a mérkőzést, ami igen sok meccspontot jelentett Gabessonéknak. Ebből viszont csak egyetlen egyet használtak fel és gyorsan lezárták a meccset 16-8-ra. A Revolte ezzel tehát még mindig veretlen.

JLNY vs. Nice Gaming

A nap záró mérkőzésén igen combosan kezdett a Nice Gaming, olyannyira, hogy a JLNY csapata leginkább csak biodíszletként vett részt a mérkőzésen, hiszen hamar elhúztak 10-2-re, a terror oldalon, méghozzá Cache-en. A félidő további részében se hibáztak camperék, így 13-2-ről folytatva, szinte biztos győzelemmel a zsebükben mehettek védekezni.

Az első kör tökéletesen sikerült is, de a JLNY megpróbált még kicsit felkapaszkodni, ami vajmi kevésnek bizonyult, hiszen összesen 6 kör után befejezték a meccset, méghozzá 16-5-re a Nice Gaming javára.

Ezzel véget ért az MNEB ötödik napja, holnap 19:00-kor újból nekifutunk a meccseknek.

Szerdai párosítások:

Tabella jelenlegi állása:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!