Új szintre léptek a videojátékok: ez lehet a szórakoztatás jövője

Új szintre léptek a videojátékok: ez lehet a szórakoztatás jövője

A Fortnite lefektette a jövő alapjait. Valódi koncertélményben lehetett részük a játékosoknak a Marshmello eseményen!

Az Epic Games valamit tud. Elképesztő, hogy a Fortnite hova jutott nagyon rövid idő alatt. Hiába indult csak másodikként a Playerunknown's Battlegrounds mögött a mainstream battle royale-ok versenyében, azóta már bőven lekörözte a PUBG Corp. játékát. A legutóbbi eseménye a Fortnite-nak egy valódi koncertélményt hozott el mindenki szobájába. A népszerű DJ, Marshmello lépett fel a virtuális színpadon, és milliók tombolhattak a számítógép előtt ülve az ismerős dallamokra. Ehhez fogható dologra még nem volt példa, de mi lehet ennek az egész Marshmello őrületnek a hosszútávú következménye? Ennek jártunk utána!

Milliók elérése egy pillanat alatt

A Fortnite-ot százmilliók játsszák világszerte. A világ legnépszerűbb battle royale játéka gyakorlatilag megkerülhetetlen a videojáték iparban, –sőt, már lassan nem mehetünk el egy ruhabolt / könyvesbolt / buszmegálló előtt, hogy ne találkozzunk valamilyen Fortnite tartalommal. Pólók, könyvek, reklámok árasztják el a világot és az egész az Epic Games zseniális marketingeseinek köszönhető. Ezért is volt pazar húzás, amikor a Marshmello eseményt meghirdették. Több tízmillió fiatal ült le este a képernyők elé csak azért, hogy más játékosokkal együtt táncoljon egy Marshmello jelmezben a virtuális világban, egy virtuális koncerten. Mindössze 10 percig tartott az egész, de mikor látunk olyat, hogy egy koncerten milliók tombolnak egyszerre? A népszerűséget még egyszer meglovagolta az Epic, amikor másnap reggel is levetítette a koncertet. A digitális világban még sosem rázták ennyien egyszerre!

Költséghatékony kreativitás

A digitális szférában nem kell azon gondolkodni, hogy hol fér el a színpad, mekkora legyen a tánctér és mennyi előírásnak kell megfelelni egyetlen koncert apropóján. Néhány fejlesztő leült és összedobta a show-t az összes látványelemmel együtt, amiket a valóságban vagy nem is lehet –vagy csak piszkosul drágán tudnak– megvalósítani. Hiába ültünk egy szobában, ami elénk tárult a képernyőnkön, az maga volt a nagybetűs "Szórakoztatás". A digitális technológia nem először tűnik fel nagyobb eseményen. Elég csak a League of Legends 2017-es világbajnokságának megnyitójára gondolni. A hatalmas Ősi sárkány feltűnése után garantáltan mindenkinek leesett az álla.  A történelmet nem hadvezérek és politikusok, hanem programozók és grafikusok írják.

Ez csak a kezdet

Battle Pass rendszer, tematikus események, folyamatosan változó pálya, Wreck-It Ralph és most a Marshmello koncert. Mi jöhet még? Az Epic Games nem hagyja kihűlni a fortyogó vulkánt, ami hónapról-hónapra képes meglepni egy újabb fantasztikus újdonsággal minket. A videojátékok óriási játékosbázissal tökéletes célpontjai lehetnek a nagyvállalatoknak, mivel olcsón tudnak milliókat elérni a termékükkel. Legyen az egy film, vagy egy DJ. Nem is érdemes belegondolni, hogy hova tud még továbbfejlődni az egész Fortnite-jelenség. Az biztos, hogy lassan egy egész generáció fog az Epic Games megkerülhetetlen alkotása köré "csavarodni" és erre a világnak reagálnia kell. 

Eljutottunk oda, hogy minden út a Fortnite-hoz vezet. Mindenki erről a játékról akar másolni, mert a sikerek magukért beszélnek.

Ha lemaradtál volna az eseményről, itt visszanézheted:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!