PatrikingX derekasan helytállt a Red Bull MEO német döntőjében

PatrikingX derekasan helytállt a Red Bull MEO német döntőjében

A fiatal magyar Clash Royale játékos magabiztosan jutott ki a német régiós megmérettetésre, de ott már nem sikerült végigmenetelni a mezőnyön.

A Clash Royale a világ talán legnépszerűbb mobilos játéka. Ennek az okát lehet abban keresni, hogy a meccsek gyorsak és pörgősek, a világ amiben játszódik színes és érdekes, –illetve az sem utolsó szempont, hogy bárki letöltheti, ingyen és bérmentve. Persze a játékban lévő rangrendszer elhozta azt is, hogy a játékosok között kialakult egy 'elit' réteg. Ezek után már csak egy kis lépés volt, hogy versenyek jelentek meg és elindult a Clash Royale e-sport. Tavaly pedig a Red Bull álmodott egy nagyot és létrehozták a Red Bull Mobile Esports League versenysorozatot, ahol a Clash Royale kapta az egyik főszerepet. A bajnokság egyik célja, hogy nemzetek küzdjenek meg egymással, ezért 2018 őszén a világ minden táján, országos selejtezőket tartottak. Egy négyhetes versengés után a 16 legjobb magyar játékos a Budapesti Honvéd sportkomplexumában gyűlt össze, hogy kiderítsék, ki a legjobb. Az egész napos kemény verseny után, a dobogó felső fokára Havacs "PatrikingX" Patrik állhatott fel, aki egyébként a V4 Future Sports Festival keretein belül is képviselte hazánkat.

Patrik menni Németország

Az egyik nyeremény pedig az volt, hogy Patrik meghívást kapott a németországi döntőre, ahol már a legjobb játékosokkal mérhette össze a tudását. Persze a magyar tornák felkészítettek a fiatal srácot, de a német verseny és persze az aréna még neki is egy picit új volt. A Red Bull pedig kitett magáért, hogy meglepje a játékosokat, –és persze a nézőket is. A helyszín lenyűgözőre sikerült: a nézőtér egyik oldala egy igazi várfal volt, és persze a díszletek is ezt a vonalat vitték tovább. A színpadon a játékra jellemző tornyok álltak, amiben egyébként a játékosok kaptak helyet és a párharcok is itt történtek. 

A legjobbak között

Patriknak nem kedvezett a sorsolás: az A csoport tele volt olyan nevekkel, akik már bizonyítottak a nemzetközi porondon. Ettől függetlenül hazánk fia nem ijedt meg és egy gyors győzelemmel kezdett, de utána az első vereség is hamar becsúszott. Ez a tendencia pedig folytatódott és a felemás teljesítmény nem volt elég, hogy a rájátszásba jusson. A verseny után kicsit beszélgettünk Patrikkal, ahol elmondta, hogy kicsit megilletődve érezte magát. Tudja, hogy hazai viszonylatban a legjobbak között van, de bizony a nemzetközi porond már teljesen más szint. Visszagondolva a versenydrukk miatt párszor nem a legjobb játékbeli döntést hozta meg, –és azok a kis bakik azt jelentették, hogy nincs meg a továbbjutás. Persze azt is megsúgta, hogy nem keseredik el; gyakorolni kell és később jöhetnek majd az újabb bajnokságok. 

Ezzel számunkra a Red Bull MEO Clash Royale versenye véget ért, de a sorozat dübörög tovább. Hiszen a német verseny csak egy régiós elődöntő volt, a végső összecsapásra Quatarban kerül majd sor. Kíváncsiak vagyunk, hogy a mostani várfalak után mi vár ránk. A szervezők kreativitását látva nem lepődnénk meg egy igazi mesebeli oázistól sem.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!