Szezonfelező esélylatolgatás: Már féltávnál kialakult a rájátszás mezőnye az MNEB-en?

Az első 7 fordulót követően nagyon úgy néz ki, hogy két csapat annyira leszakadt a többiektől, hogy lassan elkönyvelhetjük kik jutnak a playoffba.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság rögtön egy nagy meglepetéssel vette kezdetét, hiszen a Team Plague már az első játéknapon két vállra fektette a selejtező győztesét, a RIFT Esports-ot. Ennek ellenére a torna egyik legnagyobb esélyese nem esett kétségbe és azóta sikert sikerre halmozott, ráadásul a legutóbbi játéknapon vissza tudtak vágni a vereségért. Ezzel bejöttek nagyon magabiztosan a virtuális dobogó második fokára féltávnál és nagyon úgy tűnik, annyira megerősödtek, hogy bárki retteghet, ha velük kell farkasszemet néznie. Egyetlen gárdát kivéve, ugyanis a WiLD by Lagardère Sports olyan sorozatot produkált - ráadásul úgy, hogy jó pár kört nem is a teljes felállással toltak le -, melyre nem könnyű szavakat találni. Az egy dolog, hogy eddig hibátlanok, de a lejátszott hat mérkőzésük alatt mindössze egyszer voltak nehéz helyzetben, amikor is a Plague ellen csak hosszabbításban (8:7) győzedelmeskedtek. Ezen felül H3dsut Pro League rekordot lőtt, mikor egy meccsen 23 killt szerzett. Az ötösük nagyon egyben van, de a RIFT elleni szuperrangadó még várat magára. Kettejük csatája még nagy izgalmat hoz majd a szezonban.

Egyértelműen a fentebb leírt páros számít az MNEB-en top csapatainak, azonban nagy bajban vagyok, amikor a Team Plague esélyeit kellene leírnom. Képesek a legjobb duó ellen is óriásit játszani és a győzelem sem áll távol tőlük, de a legfontosabb pillanatokban mégis meginganak, ezért inkább azt mondanám, hogy ha erre még egy lapáttal rá tudnak tenni, akkor amolyan nevető harmadikként akár még a trónra is felülhetnek.

A középmezőnyben szintén nem egyértelműek az erőviszonyok. A Team Horizon Reapers amilyen gyengén kezdett, úgy összeszedte magát és a nagyokon kívül begyűjtötte az összes megszerezhető 3 pontot. A Nice Gaming egy lelkes ötös, akik képesek kirívó teljesítményre, gondoljunk csak a RIFT elleni hosszabbításos meccsükre - bár a végén vesztesként voltak kénytelen elhagyni a virtuális csatateret. Egyelőre ők gyűjtötték a legtöbb pontot itt, és ha még többet gyakorolnak a következő hetekben, akkor ők abszolút nagyot dobbanthatnak. Rajtuk kívül azért még érdemes a visszapillantó tükörből a Spirit Esports-ot is figyelni, mivel egy nagyon elszánt együttesről van szó. Ők viszont híján vannak a jó eredményeknek, bár kettő mérkőzéssel kevesebbet játszottak, de sok esetben a csapatjátékuk több sebből vérzett és volt, hogy az alsóház tagjai ellen is megszenvedtek a három pontért. Nagyon úgy tűnik ennek ellenére, hogy a legjobb 6 dolgába nem nagyon lesz beleszólása több együttesnek, és maximum a sorrend változhat az MNEB második felében.

A sor végén kullogó One Piece és IcU dacára pont nélküliségnek, nagyon szimpatikus csapatok benyomását keltik. Minden meccsre bátran és lendületesen érkeznek, ennek köszönhetően pedig mindkettejüknek volt már fellángolása. A One Piece például vezetett már 3-1-re a WiLD ellen, és az IcU is meglepte 1-2 kör erejéig a RIFT-et, de ennél többre nem tellett tőlük. A hab a tortán, hogy az IcU-nak a Spirit elleni 8:7 alkalmával majdnem összejött a szenzáció, de egyelőre továbbra is pont nélkül állnak 7 játéknapot követően. A tabella szerint csak 6 pont a lemaradásuk, de a szezon első fele után óriási csoda lenne, ha a legjobb hatba és ezáltal a rájátszásban bármelyikük nevével találkoznánk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!