Ma van pontosan egy éve, hogy elindult egy legendás szezon

Ma van pontosan egy éve, hogy elindult egy legendás szezon

Fortnite - A harmadik szezon alighanem az eddigi legmeghatározóbb volt, mégis a témáját elővehetné újra az Epic Games!

A Fortnite világa szezonról szezonra változik, rengeteg érdekes újdonságot kapunk minden egyes átalakulásnál, ennek ellenére a játékosbázis nagy része azon a véleményen van, hogy az első három-négy szezon tartalmazta az igazi Fortnite életérzést, utána a játék már nagyon megváltozott. Ez a téma mindig érdekes, ugyanis köztudott, hogy az emberekben az emlékek megszépülnek minél távolabb kerülnek időben attól, tehát a korábbi szezonokra mindig is szélesebb mosollyal gondolunk majd vissza. Ezzel egyébként én magam is így vagyok, az első szezonoknak volt egy megfoghatatlan és leírhatatlan hangulata.

Ám de, miért is volt legendás a harmadik szezon, amely 2018. február 22. és április 30. között zajlott? Ha úgy vesszük, rengeteg minden ekkor kezdődött. A Battle Pass ebben a szezonban kapta meg a ma is ismert formáját, ekkor érkeztek meg a heti beosztású küldetések és a 100 Tier szint. A második szezon BP-je merőben más volt, ott ha megakartál szerezni mindent, akkor kíméletlenül kellett játszani minden egyes nap, a Battle Pass ugyanis egy plusz napi küldetéssel ajándékozott csak meg, amely nem volt halmozható. Ha nem csináltad meg, akkor a következőt sem kaptad meg, és túl sokat elvesztegetni belőlük nem lehetett. Ezenfelül a 100 helyett csak 70 Tier volt, tehát összességében kevesebb jutalom járt érte.

01

A harmadik szezon a játékosbázis tekintetében is fontos volt, nagyon sokan ekkor kezdtek el játszani a játékkal, 2018 első felében a játékosok száma majdnem megháromszorozódott, ami többek között a harmadik szezonnak is köszönhető volt.

A harmadik szezon valóban a ma ismert Fortnite kezdete volt, például ekkor kerültek be a játékba a variálható táskák, és a trailek is. Ezek előtt csupán a puszta légáramlatot nézhettük hőseink ujjai közt, illetve minden skinnek fix táskája volt, amit róluk levenni nem lehetett.

Olyan klasszikus fegyverek érkeztek ekkor a játékba, amik a mai napig elérhetőek és köszönik jól vannak. A szezon nyitóüdvöskéje a John Wick karakter legjobb barátja, a Hand Cannon volt.

Egy frissítéssel később viszont már a Hunting Rifle-nek örülhettünk, ami ekkor még a Save the World módban ismert kinézetével került be a játékba, ezt valamivel később alakították át a maira.

Ebben a szezonban kezdődött el az is, hogy a Battle Pass különleges kinézeteihez további küldetések járnak, melyekkel extra tartalmakat nyithatunk meg hozzájuk. Persze ekkor még koránt sem olyan szinten mozgott a dolog, mint mondjuk most a hetedik szezonban, hogy Lynx-hez, Zenith-hez és a jégkirályhoz is csomó felölthető forma jár, meg saját emote, saját csákány stb. Ekkor még csak Reapernek, alias John Wicknek volt egy rejtett küldetése, mellyel a hozzátartozó Glidert oldhattuk fel.

A leges legfontosabbról azonban még nem beszéltünk. Ebben a szezonban indult el az, ami a Fortnite-ot az építésen túl egyedivé teszi az összes Battle Royale között: a háttértörténet. A harmadik szezon vége fele tűnt fel az égen a meteor, ami irdatlan mennyiségű teóriának adott alapot, már megszámolni sem lehet, hogy Tiltedet abban az időszakban hányszor temették el. A meteor felbukkanása gigászi hype-ot eredményezett, mindenki körmét rágva várta a negyedik szezont, az Epic pedig már ekkor is alkalmazta azt a trükköt, hogy mini eseményekkel bombáz minket a szezon végén. A hetedik szezonban ilyen mini események a repedések, a harmadik szezonban pedig kisebb meteoritok becsapódása volt az, amely bizony nagyon sok játékos mérkőzését megkeserítette.

Remek idők voltak ezek, és mivel korábban a háttértörténet még nem létezett, így elképzelni sem tudta senki, hogy az Epic Games mégis mire készül. Sejtése sem volt arról senkinek, hogy ez az egész rendszer meghatározó eleme lesz a játéknak.

A harmadik szezon témája viszont megérne még egy patront

/Az alábbi rész a szerző egyéni véleményét tartalmazza./

Véleményem szerint az űr téma egy hihetetlenül izgalmas dolog, a valóéletben tudósok, szakértők ezrei, tízezrei és hobbicsillagászok tömegei kutatják a kozmoszt, amely a mai napig rengeteg megválaszolatlan kérdéssel bír. A harmadik szezonban az Epic még csak bontogatta szárnyait egy-egy szezon témájának részletes kidolgozására, lényegében a BP skinjein -és persze a meteoron- kívül semmi nem utalt arra, hogy ez a szezon űr szezon. Nem voltak tematikus területek, az Item Shopba nem nagyon jelentek meg ehhez köthető más skinek, nem kaptunk a kozmosszal összehozható kiegészítőket -mint például most a hetedik szezonban a Chiller Grenade, vagy a Sneaky Snowman. Tehát elég sok olyan dolog van, amit a fejlesztők kihagytak, ez a téma viszont túl végtelen ahhoz, hogy ennyi után feldolgozottnak tekintsük.

Ez volt tehát a harmadik szezon, ami meghatározó eleme, mondhatni szülőatyja volt a Fortnite ma ismert formájának! Az alábbi videót mindenképp ajánlom megtekintésre, tökéletes zenei aláfestéssel körbejárhatjuk vele a harmadik szezon térképét, ha pedig bővebben olvasnátok az akkori pályáról, tekintsétek meg a Fortnite-atlaszunkat.

Ti játszottatok már ekkor?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!