Az Epic a Fortnite a skill-based alapú meccskeresésének lehetőségeit kutatja

Az Epic a Fortnite a skill-based alapú meccskeresésének lehetőségeit kutatja

A legutóbbi kérdőívükben erre is rákérdeztek a kiválasztott játékosok között!

A Fortnite lassan eléri a másfél éves kort, a játékosok között pedig már talán egy éve aktív vitatéma, hogy a Fortnite-nak szüksége van-e a skill-based, tehát az ügyességen alapuló meccskeresésre. Rengeteg a pro és a kontra, a random összedobott játékosok előnye például, hogy mindig gyorsan megtalálja a mérkőzéseket a rendszer, illetve egy közepes szintű játékosnak egyszerre tud adni sikerélményt és fejlődési lehetőségét, elvégre nála gyengébb és erősebb játékosok is a pályán vannak.

Viszont a kezdő játékosoknak borzalmasan nehéz dolguk van, akik csak most próbálnak barátkozni az építéssel, azoknak az első tapasztalatai igen vegyesek lehetnek, lévén, hogy konkrétan bárki le tudja őket győzni build fightban. Továbbá az átalakított meccskeresés mellett szól az is, hogy mindenki a vele egy szinten játszók ellen tudná csapatni az ipart, a profi játékosoknak például minden meccs egy scrimre hasonlítana, jobban tudnának gyakorolni a néhány hét múlva kezdődő világbajnokságra.

Tehát nagyon nem mindegy, hogy a meccskeresés hogyan is működik, sok az előny és a hétrány, például, ha rendszernek nemcsak össze kell hoznia 100 embert, hanem még a rangjukat is figyelnie kell, az valószínűleg nagyban növelné a várakozási időt. Ez a téma viszont most már annyira felkapott, hogy az Epic Games-nek muszáj vele foglalkoznia, legutóbbi kérdőívükben pedig meg is tették.

"A Fortnite Battle Royale-nak szüksége van egy meccskeresésre, ami szétválogatja az új játékosokat a tapasztalt játékosoktól."

Ha elég sok pozitív visszajelzést kapnak a fejlesztők akkor minden esély adott arra, hogy talán egy LTM keretein belül leteszteljék a funkciót. Akár még az is lehet, hogy egy komoly teszt után a játékosok véleménye is megváltozik, hogyha például a várakozási idő nagyon megnő. Ez az egyik legveszélyesebb pontja a fejlesztésnek.

Bárhogyan is dönt az Epic Games, idővel úgyis megkapjuk rá a választ.

Ti örülnétek egy ranked módnak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!