Csapatonként 25 millió dolláros bevásárlási árral indulna 2020-ban Call of Duty World League

Az ESPN információi szerint az Activision Blizzard már meg is kezdte a tárgyalásokat a lehetséges partnerekkel. 

Néhány évvel ezelőtt az e-sport társadalom nagy része szó szerint körberöhögte az Activision Blizzardot, mivel a csapatonkénti 20 millió dolláros bevásárlási árat határozott meg a globális versenysorozatnak tervezett Overwatch Leaguebe. A temérdek pénz azonban nem tántorította el a befektetőket és az első szezonban 12 alakulat állt rajthoz, ráadásul az idei Season 2-re nyolc új szervezetet is sikerült beszervezni, akik a híresztelések alapján már 35 és 60 millió dollárt fizettek a helyekért. Az Overwatch League egyébként eddig felülmúlta a Blizzard elvárásait, ugyanis a nézőszám magasabb mint előzetesen várták, illetve konzisztensen növekszik is, továbbá olyan partnerek álltak be a versenysorozat mögé, mint az Intel, az Omen, a Toyota vagy a Coca Cola. 

A sikeres start miatt már 2018 nyarán arról érkeztek információk, hogy a cég szeretné átültetni az üzleti modellt a Call of Duty e-sportba is és szintén egy globális, város alapú versenysorozatot szeretnének létrehozni a jövőben. Az elmúlt fél évben ugyan nagy csend volt a projekt körül, nemrég azonban az ESPN újságírója, Jacob Wolf iparági források alapján arról adott hírt, hogy az Activision Blizzard megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges partnerekkel és a franchise rendszerű Call of Duty World League 2020-ban indul, ahová a bevásárlási ár csapatonként 25 millió dollár lesz. 

Jacob Wolf #SXSW on Twitter

"Activision Blizzard is selling spots for a Call of Duty franchised league, says ESPN" https://t.co/5NPrHAHboV

A rendelkezésre álló információk alapján elsőként az Overwatch League csapattal rendelkező tulajdonosokat keresték fel, akik az elkövetkezendő pát hétben licitálás nélkül foglalhatnak maguknak helyszínt. A 2019-es Call of Duty World League-ben jelenleg a Dallas Fuelt birtokló EnVyUs, a Houston Outlaws anyaszervezetének számító OpTic Gaming, a Seoul Dynasty mögött álló Gen G, illetve a Toronto Defianttal kapcsolatba hozható Splyce szervezet is szerepel, így ők biztosan kaptak ajánlatot. Az aktuális formátum szerint egyébként a CWL mérkőzéseit Columbusban, az MLG arénában tartják és várhatóan az első néhány szezon során a csapatok még itt fognak játszani, később viszont mindenki a saját városában lévő arénájában rendezi majd a meccseket. 

A hír hallatán természetesen feltűntek a szkeptikusok is, akik kifogásolják a magas bevásárlási árat és az egész város alapú formátumot. Érdemes még azt is kiemelni, hogy a versenysorozat konzolon zajlana, aminek e-sport szférája leginkább csak az Egyesült Államokban hódít, ráadásul a Call of Duty nem tartozik a legnépszerűbb e-sportok közé és a Twitches nézőszámok sem magasak már. A körülmények miatt a befektetők valószínűleg kétszer is meggondolják majd a helyszínvásárlást, bár az Overwatch League esetében is hasonlóak voltak az aggályok, a Blizzardnak mégis sikerült egy 20 csapatos versenysorozatot felépítenie egy "halott játék" köré. Az e-sport leakek fenegyerekeként ismeretes Rod "Slasher" Breslau véleménye szerint például ugyan nem ér ennyit egy hely, mégis biztos benne, hogy az Activision Blizzard sales csapata sikeresen eladja majd mindet. 

Rod Breslau on Twitter

But in the end it doesn't really matter. I didn't think Overwatch League spots were worth 20 million to start OWL either.

Szerintetek egyébként sikeres lehet az Activision Blizzard újabb grandiózus terve? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!