A festői Montpellier-be látogat az ESL Pro League döntője

A festői Montpellier-be látogat az ESL Pro League döntője

Érdemes bekarikázni a naptárban április 12-ét, hiszen akkor kezdődik majd az ESL Pro League következő szezonja.

Tavaly rengeteg panasz érte a profi CS:GO két legnagyobb online ligáját, amiért monoton, túl sűrű és a legtöbbször elavult lebonyolítással futottak a mérkőzések. Ráadásul az ECS és az EPL szinte végig párhuzamosan zajlott, ami sem a csapatoknak, sem a nézőknek nem tetszett. Így idén megújult formában tér vissza az ESL Pro League, aminek változásairól a lenti cikkben olvashattok.

A megújult csoportkörök után végre bejelenthetjük az EPL 9. szezonjának döntőjét is, ami ezúttal Franciaországban, Montpelllier városában kerül majd megrendezésre. A június 18-23. között tartandó esemény első három napjának a Montpellier Exhibition Center ad otthont, majd a döntőbe jutott 6 csapat már a 14000 ember befogadására is képes Sud de France Arénában fog játszani. Aki élőben szeretne szurkolni kedvenceinek, az holnaptól válthat jegyet a versenyre. 25 eurótól már meglátogathatjuk az EPL döntő egyik napját, 100 euróért pedig egy pólóval és dedikálással megpakolt csomagot kapunk, ráadásul közvetlenül a színpad előtti sorokban foglalhatunk helyet.

Természetesen az EPL 9. szezonja is beleszámít az Intel Grand Slam második évadjába, ahol egy csapat újabb 1 millió dollárral lehet gazdagabb. Ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy 10 egymás utáni ESL, IEM és DreamHack eseményből négyet meg kell nyerniük. Tavaly pont az ESL Pro League döntőjében sikerült ezt elérnie az Astralis csapatának, akik még a helyszínen megkapták nyereményüket, aranyrudak formájában.

Igazi e-sport nemzet lesz az idén Franciaország, hiszen a CS:GO EPL döntője mellett a League of Legends World Finals és a DOTA 2 MDL Disneyland is az országban, egészen pontosan Párizsban lesznek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!