Kolor épphogy bekerült a top 10-be - Az MNEB alapszakasz legjobbjai

Kolor épphogy bekerült a top 10-be - Az MNEB alapszakasz legjobbjai

Véget ért az MNEB alapszakasza, 14 forduló után pedig megnéztük, hogy kik teljesítettek a legjobban.

56 meccset és 1390 kört vizsgálva alakult ki a MNEB CS:GO alapszakaszának játékos toplistája. Izgalmas parafrázis az, hogy a "statisztikák megmutatják a valóságot, de elfedik az igazságot". Ti is látni fogjátok, hogy hiába próbáltunk minél több szempont szerint vizsgálódni, így is olyan eredmények születtek, amik számunkra is meghökkentőek. Például ilyen, hogy az GIWU játékosa, kory rendelkezik a legjobb mutatókkal a bajnokságban, míg ex-Vexed, jelenlegi BP5 játékos, kolor éppen hogy befért a legjobb tízbe (ami annak is köszönhető, hogy 2 meccset kihagyott). Ha részletesen átvizsgálnátok számításainkat, akkor azt ezen a linken megtehetitek!

Az öt statisztikai pontban összesen 100 pontot szerezhettek meg a játékosok, statisztikánként 20-at. Az alapszakasz legjobbja végül szerintünk kory lett, aki fragek, K/D és körönkénti gyilkosságokban is első helyet ért el, míg Entry-ben csak torzsi tudta megelőzni, clutch helyzetekben pedig a 11. legjobb volt. Mögötte blaZe-t láthatjuk, aki szemmel láthatóan remekül játszott szinte minden meccsen. Sehol sem lett első, de mindenhol befurakodott a legjobb 10-be, így ő kapta a második legtöbb pontot. A harmadik helyen egy hajszálnyival torzsi végzett, aki mint említettem a legjobb entry fragger volt, így tényleg méltó helye van a legjobb háromban. Innentől bőven sűrűsödik a mezőny és már túl sok pont nem választja el a játékosokat, de érdemes megemlíteni, hogy Magyarország egyik legjobb játékosa, kolor csak a 10. helyen végzett.

Ennek leginkább az az oka, hogy szinte az egész verseny alatt még a Vexed játékosa volt, emellett pedig a fölényes győzelmeknek hála a körönkénti gyilkosságok és a killek tekintetében is lemaradhatott. Érdemes megemlíteni azt is, hogy pont ezért kolor néhány meccset ki is hagyott, ahogy fleav is, így néhány statban egyértelmű volt, hogy lemaradnak. Ettől függetlenül a top 10-be négy BP5-os is befért, blaZe és kory pontjait viszont valószínűleg még fleavnek se sikerült volna utolérnie.

Kíváncsian várjuk, hogy ez a lista hogyan változik a playoff-ban és ki milyen formát nyújt az igazán fontos meccseken.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!