Az Epic Games feje elmondta véleményét a Fortnite és az Apex Legends kapcsolatáról

Az Epic Games feje elmondta véleményét a Fortnite és az Apex Legends kapcsolatáról

Tim Sweeney az egyik leginkább érintett fél a kérdésben, tehát ha valakinek, neki nem üresek a szavai.

Az Epic Games CEO-járól, Tim Sweeney-ről már írtunk korábban, amikor kiderült, hogy pontosan mire is használja fel az Epic Games-ből, illetve a Fortnite-ból származó vagyonát. Elsődleges célja a Föld természeti értékeinek megóvása.

A lassan már 30 éve az Epic-et irányító Sweeney most egy interjúban kifejtette a Fornite vs. Apex Legends szituációról a véleményét, a válaszaiból pedig egyértelműen kiderül, hogy egy igen pozitív emberről van szó, akiből még rengeteg kéne a gaming iparnak.

Az Apex Legends február 4-én jelent meg, és 1 hónap alatt elérte az 50 millió regisztrált játékost, ami bődületes sebesség. A megjelenésekor rengetegen elkezdték temetni a Fortnite-ot, hogy akkor az Apex el is szipkázza a játékosokat, pedig ez koránt sincs így, két teljesen más mechanikájú játékról beszélünk, amelyeknek csak a műfaja egyezik. Most már lassan két hónappal a megjelenés után egyértelműen látszik, hogy a két játék meg fog tudni élni egymás mellett.

Tim Sweeney is hasonló véleményen van, az interjúban az alábbiakat mondta:

"Az Apex megjelenése után kétszer is dőlt úgy rekord a Fortnite-ban, hogy nem volt semmilyen event a játékban. Gyakorlatilag nem tapasztalunk visszaesést. Az egyetlen játék, ami közbe tud szólni, az a FIFA, mert az mindenkinek szól."

Az egyébként, hogy nem volt semmilyen event csak félig-meddig igaz, ugyanis az egyik nagy rekord, "az eventen kívüli egyidejű játékosszám" akkor dőlt meg, amikor elindultak azok a küldetések, melyekkel az ingyenes Battle Pass-t szerezhettük meg a 8. szezonra. Gyakorlatilag tehát event nem, de egy fontos esemény még volt a játékban.

Az Epic Games feje amúgy kifejezetten pozitívan tekint az Apex Legends piaci hatásaira is:

"Az Apex Legends bevonzott ismét számos shooter játékost, akik ki-be lépkednek az aktuálisan népszerű címek között. Nagyszerű látni, hogy egy játék létrehoz egy battle royale részleget, és egyedülálló módon mozdítják előre ezzel az ipart."

Jól látható tehát, hogy pont az az ember, aki a legnagyobb felelősséget cipeli a vállán a Fortnite-tal kapcsolatban, egyáltalán nem aggódik azért, mert egy másik cím helyenként még az ő rekordjaikat is megdöntötte. Az Apex például három nap alatt elérte a 10 millió játékost, ami nyilván annak köszönhető, hogy nagyon erős belépőmarketinget kapott a játék. A világhírű streamerek mind ezt nyomták, a gaming sajtó pedig világszerte az Apextől volt hangos. Ettől függetlenül viszont a Fortnite már 250 millió játékosnál tart - mondta Sweeney ezzel is megerősítve, hogy a Fortnite piaci helyzete stabil.

Ti toljátok esetleg mindkét játékot?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!