"A jövő sportolói" - Team Liquid és e-sport az ABC News csatornáján

A Team Liquid hétköznapjaiba nyerhettünk betekintést az ABC News műsorában.

Szerencsére a világ egyre nagyobb részén nem csak elfogadott, de ugyanolyan mértékben támogatott ágazat is az e-sport, mint mondjuk a labdarúgás. Különösen kiemelkedőek ezen a téren a skandináv és a Távol-keleti országok. Persze Nyugat-Európa és az amerikai kontinens legtöbb országában is viszonylag hétköznapi dolognak számít már ha valaki CS-vel, LoL-lal vagy bármelyik másik játékkal keresi a pénzét.

Ettől függetlenül nincs egyszerű helyzetben az e-sport, Németország például foggal-körömmel ellenzi és próbálja visszaszorítani a hétköznapi sportok közül és pont tegnap láthattunk rá példát, hogy Brazíliában sem mindig a legjobban állnak hozzá a témához a médiában. Szerencsére minden nap növekszik az e-sport és mivel egyre hétköznapibb márkák támogatják valamint a napi szinten megszokott TV műsorok is foglalkoznak vele, egyre több emberhez jut el az e-sport fogalma és az, hogy nem lesz szociopata a gyermeke egyik játéktól sem. 

alig három hete a finnek mutatták meg, hogy mennyire szerető és összetartó is lehet a CS:GO közösség

Most a világ egyik vezető hírcsatornája, az ABC News is a TV képernyőkre vitte a témát műsorával, amivel az egyszerű TV néző ember nem csak az e-sport fogalmával, de az NA CS:GO legerősebb csapatával is megismerkedhet. A Team Liquid a videó főszereplője, de a csapat játékosain kívül a tavalyi ESL One: New York versenyt és az Alienware gyakorló központját is olyan szemszögből láthatjuk, ahonnét korábban még nem volt alkalmunk. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!