Múlthéten még bejutottak az ECS döntőjébe, mára pedig feloszlott az amerikai Rogue

Múlthéten még bejutottak az ECS döntőjébe, mára pedig feloszlott az amerikai Rogue

Egyszerűen elkapkodták a Rogue játékosait.

Az amerikai Rogue hivatalosan is bejelentette, hogy egy időre biztosan kiszáll a profi CS-ből. Mindez elég váratlan lépés volt miután nincs két hónapja, hogy Nikolaj "niko" Kristensen érkezésével végre kialakult egy fix csapat a Rogue zászlaja alatt, múlthéten pedig bejutottak az ECS 7. szezonjának döntőjébe.

Az ok viszont roppant egyszerű, épp csak hogy összerakta a csapatot a Rogue, máris kezdhette volna a kezdő ötös felépítését elölről. Hunter "SicK" Mims tegnap este óta hivatalosan is a compLexity játékosa, az év eleje óta beugróként a csapatot segítő n0thing helyére érkezett. A csapat két dán játékosa, Mathias "MSL" Lauridsen és Nikolaj "niko" Kristensen pedig haza fog térni Dániába, ahol egy új nemzeti ötös tagjai lehetnek majd.
Mindez több mindent is alátámasztani látszik. MSL és niko minden bizonnyal az OpTic Gaming-hez érkezik, ahol k0nfig és JUGi távozásáról pletykálnak már napok óta. Kettőjüket a Cloud9 új csapatába vizionálták és valószínűleg ez az átigazolás meg is fog történni. Így a Rogue két játékossal maradt, mindez alig egy héttel az EPL 9. szezonjának játékoscserét engedő határideje előtt. A csapat elnöke és alapítója Twitteren köszönt el a szurkolóktól.

"Minden Rogue szurkolónak:

Sajnálattal közlöm, hogy feloszlatjuk a CS:GO csapatunkat. Múlthéten, miután bejutottunk az ECS 7 döntőjébe MSL és niko ajánlatot kaptak, hogy egy új dán csapat tagjai legyenek. (...) Az ő elvesztésük pedig azt jelenti, hogy újra egy másik csapatot kéne felépítenünk. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy nincs újabb 6 hónapunk egy új ötös felépítésére. Nagyon sajnáljuk, hogy sem az ECS-ben sem az EPL-ben nem tudjuk teljesíteni kötelezettségeinket. (...) A március 30. és április 7. között tartandó StarSeries & i-League 7. szezonja után a Rogue CS:GO feloszlik. Reméljük, hogy idővel újra visszatérhetünk a profi CS:GO mezőnyébe.

Szeretnénk megköszönni a szurkolók támogatását és a fantasztikus játékosok munkáját, akik részesei voltak ennek az útnak."

Sajnos hiába erősítették a Rogue csapatát az utóbbi időkben olyan nevek, mint MSL vagy Hiko, az eredmények egyszerűen nem jöttek. Érthető, hogy a játékosok más lehetőségek felé néztek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!