Hirdetés

Mi áll a FAME gyenge teljesítményének hátterében?

Scheff | 19/03/25 10:25
Cikk mentése

Egy lehetséges teória, ami megmagyarázza az európai együttes hétvégi kiesését.

Hirdetés

A március 24-én megrendezett bemutató mérkőzésen az európai együttesek nagyon gyengén szerepeltek. A TRVST magához képest nem játszott rosszul, de már a pár héttel ezelőtti FAME elleni döntőn is érezhető volt, hogy ők egyelőre nem ebbe a súlycsoportba tartoznak.

A FAME gyenge teljesítménye annál meglepőbb volt, ugyanis az európai elitből összeválogatott együttes idáig megkérdőjelezhetetlen erőfölényt mutatott még az orosz riválisokkal szemben is.

Mivel indokolható a hétvégi bukás?

Természetesen a következő bekezdésekben olvasható következtetés inkább csak egy teória, amit hivatalosan valószínűleg senki sem fog megerősíteni, ugyanis a bajnokság szabályzata két dologra is kitér. Az első, hogy a top klánoknak kötelező játszaniuk, a második, hogy sportszerűen kell játszaniuk, -azaz legjobb tudásuk szerint.

300.000 arany összdíjazás

Ebből 200.000 arany járt az első, 100.000 arany pedig a második helyezettnek. Egy-egy csapat 15 játékosból és 3 tartalékból áll, következésképp az előbb említett nyereményeknek az egytizennyolcada jut egy főre, -ami valljuk be, elég kevés. A helyzetet rontja, hogy az arany erősen inflálódott –többek között a Holiday Ops 2019 miatt is-, tehát egy top játékosnak az arany szinte semmit sem ér.

Erről a FAME is említést tesz hivatalos facebook oldalán

"Nem veszíthetsz, ha nincs mit megnyerni. Sajnos 5:3-ra vesztettünk a Tornado ellen. Reméljük, hogy visszaszerezzük majd koronánkat, ha legközelebb legalább egy gamer asztalt vagy egy kicsit több aranyat lehet majd nyerni."

Kis pénz, kis WoT

A következtetés, hogy a FAME egyszerűen nem vette komolyan a showmeccset a nevetségesen alacsony díjazás miatt, de mégis lejátszották a csatáikat, mert kötelezővé tették nekik.

Ne felejtsük el, hogy tavaly a FAME több hasonló tematikájú eseményt is szervezett, amikben nemcsak top orosz, hanem top amerikai csapatokkal is játszottak, hogy ezzel is népszerűsítsék a WoT kompetitív vonalát. Mindezt alulról szerveződve vitték végbe, hogy életben tartsák a 2018-ban gyakorlatilag elkaszált e-sport szcénát.

Bár lehet vitázni azon, hogy a World of Tanks hogyan válhatna jó e-sport játékká, ugyanakkor a sikertelenség miatt gyakorlatilag minden pénznyereménytől megfosztani a legjobbakat hatalmas hiba egy olyan bevételekkel rendelkező játéknál, mint a WoT. A szervezőknek nem lenne szabad megengedniük maguknak, hogy hónapokon keresztül bevétel nélkül hagyják sínylődni azokat a játékosokat, akiket több ezren tekintenek példaképnek, és akik arra motiválhatnák a következő generációt, hogy beszálljanak a WoT e-sportba.

Neked mi a véleményed a profi játékosok díjazásáról? Szerinted mennyit kellene kapniuk a csapatoknak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?