Magyar résztvevőkkel érkezik a Rocket League Rival Series második fordulója

Magyar résztvevőkkel érkezik a Rocket League Rival Series második fordulója

Hétvégén folytatódik a legnagyobb nemzetközi torna, a Rocket League Championship Series másodosztályának, a Rival Series csoportkörének szabad helyeiért kiírt selejtező - az egyik csapat ráadásul két magyar játékossal vesz részt a küzdelmekben.

Hetedik alkalommal kezdődnek el a Rocket League Championship Series, azaz az RLCS küzdelmei, az úgynevezett "második osztályba", a Rival Seriesbe pedig négy csapatnak van lehetősége bekerülni nyílt selejtezőről. Márciusban mind Európában, mind pedig Észak-Amerikában le is zajlott a négy selejtező, ezekről pedig régiónként 128 csapat jutott tovább a második szakaszba, azaz a Play-inbe.

Szombaton először az észak-amerikai játékosok párharcai fognak lezajlani, csapataik közül azonban nem 4, hanem 6 csapat juthat be a csoportkörbe. Az előző szezonban az osztályozón kieső Allegiance, valamint Rogue ugyanis nem áll ki a másodosztályban; az Allegiance csapata feloszlott, a Rogue pedig átvette az előző szezonban az RLCS csoportkörében bennmaradást kiharcoló, de szintén feloszlott FlyQuest helyét; két játékosukat, Wondert és AyyJayt pedig megtartották, melléjük pedig leigazolták Kronovit a G2-ból. Ezáltal jelenleg csak a The Peeps és a Continuum csapatai alkotják az RLRS nyolccsapatos amerikai mezőnyét, a selejtezőről így hat csapatnak van esélye, hogy csatlakozhasson melléjük.

Vasárnap pedig Európában folytatódik a küzdelem, ahol, az amerikaival ellentétben, a szokásos rendszer maradt meg a hetedik szezonra, azaz négy csapat vívhatja ki a bejutást: kettő a győzteságról, kettő pedig a vigaszágról. A 128 csapatos mezőnyben részt vesz a Monarchy csapata, a névsorban pedig két, hazánkban ismerős játékos, CokeHUN, illetve Negsy is jelen van. Az első fordulón játszi könnyedséggel jutott tovább a csapat, az összes best of 3 szettjüket 2-0-s győzelemmel abszolválták GMs-szel, illetve EssJayy-jel kiegészülve. A második fordulóban viszont már fel kell kötniük a felkötni valót, ugyanis a mezőnyben neves játékosok is ott lesznek majd:

  • A Renault Vitality egykori játékosa, az előbb a visszavonulását, később a visszatérését bejelentő Paschy90;
  • Az egyik legnépszerűbb freestyle játékos, JHZER;
  • Valamint, de nem utolsó sorban a profik közt a játék megjelenése óta ott lévő Doomsee is.

Az európai rájátszás magyar idő szerint vasárnap 14:00-kor kezdődik majd, és egy elég hosszú küzdelemben (a vigaszág utolsó mérkőzése előzetes becslések szerint 20:30-kor kezdődik) fog majd eldőlni, hogy melyik négy csapat jut be az $50.000 összdíjazású Rival Series csoportkörébe. Akit érdekel a magyar csapat sorsolása, megtekintheti a bajnokság hivatalos Smash.gg oldalán.

Végezetül pedig sok sikert kívánunk CokeHUN-nak és Negsy-nek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!