Nemrég feltörték a hivatalos Fortnite Twitter fiókot

Nemrég feltörték a hivatalos Fortnite Twitter fiókot

A 7,36 millió követővel rendelkező oldalra illetéktelenek tették rá a kezüket, és számos nem odaillő dolgot posztoltak.

A mi időzónánk szerint tegnap késő este a Fortnite hivatalos Twitter fiókjához illetéktelenek jutották hozzá, aminek köszönhetően számos olyan tweet jelent meg az oldalon, ami normál esetben sosem látott volna napvilágot. Íme néhány példa:





Jól látható, hogy volt itt minden, valaki igazán zabos lett a fejlesztőkre. Az Epic Games természetesen gyorsan reagált, bőszen törölgették a tweeteket, de időbe tellett mire a trollkodó személyt sikerült kizárniuk a fiókból. Technikailag egyébként nem magát a nagy Fortnite fiókot törték fel, hanem egy olyan alkalmazottét, akinek van hozzáférése. Az áldozat az e-sport részlegnél dolgozó Matt 'Loomin' Layman lett.

Azt hinné az ember, hogy ekkora cégnél ilyesmi képtelenség, hogy megtörténjen, de sajnos még a legjobban védett rendszereknek is van egy gyenge pontja. Biztos hogy ezután az Epic Games-nél felülvizsgálják a teljes biztonsági hálózatot, hogy a jövőben az ilyen eseteket elkerüljék. Érdemes lesz a dolgozók fiókjaival kezdeni, hiszen a bajt most is ez okozta.

Indoknak egyébként nagyon sokan a nemrég bejelentette kompetitív változásokat -elsősorban a nyújtott képernyő betiltását tartják, a hacker ugyanis a bejegyzés publikálása után lépett akcióba.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!