Rocket League csapat leigazolásával RLCS résztvevő lesz az FC Barcelona

Rocket League csapat leigazolásával RLCS résztvevő lesz az FC Barcelona

Az előző szezon végén osztályozón feljutott Savage más néven folytatja - a 7. szezonban a katalán sztárcsapat színeit fogják képviselni!

Két nap múlva, április 7-én vasárnap kezdetét veszi a Rocket League Championship Series (RLCS) 7. kiírása, a legnagyobb Rocket League Esport bajnokság azonban ilyen röviddel az indulás előtt is tartogat számunkra izgalmakat. Tegnap este robbant ugyanis a hír, hogy az FC Barcelona leigazolta az osztályozón feljutott Savage Esports gárdáját, így képviselteti magát a legmagasabb szinten - ezt a klub a hivatalos oldalán közleményben jelentette be.


06

Az FC Barcelonának ez csupán a második e-sport csapata, idáig a Pro Evolution Soccer játékban volt csak egy gárdájuk 2018. márciusa óta, most viszont már a Rocket League élvonalában is képviseltetik magukat. Nem ők az első spanyol csapat, akik próbálkoznak a Rocket League Esport világában eredményeket elérni: 2017. májusi feloszlásáig a Valencia is bepróbálkozott, a szerény eredmények miatt azonban nem folytatták tovább; míg a Getafe csapata 2018. októberében alakult meg. Így a Barcelona lesz a legmagasabban jegyzett spanyol és katalán alakulat is azáltal, hogy bejutottak az RLCS mezőnyébe.

A csoportkörben viszont nem a Barcelona lesz az egyetlen olyan labdarúgó-csapat, amely Rocket League csapattal is rendelkezik: itt lesz ugyanis a francia Paris-Saint Germain, azaz a PSG is, amely 2017 szeptembere óta van jelen folyamatosan az élvonalban, 2018-ban pedig megnyerték a DreamHack lipcsei megmérettetését.

A Barcelona keretét a következő játékosok fogják alkotni:

  • Bluey (brit)
  • Deevo (brit)
  • Alpha54 (francia)
  • ByMateos (spanyol) (csere)
  • Roken (brit) (edző)

A csapat tagjai balról jobbra: Deevo, ByMateos (csere), Roken (edző), Bluey, Alpha54

Bluey korábban szerepelt ráadásul a Paris-Saint Germain csapatában, a 4. szezonban 5. helyet ért el a világbajnokságon a csapattal, amely a küzdelmek után előbb a kispadra küldte az akkor 16 éves játékost, pár napra rá pedig felbontották a szerződését. Deevo pedig a 3. szezon világbajnokaként próbálkozhat meg ismét visszajutni a legjobbak közé. Az RLCS 5. szezonjában még a 7. helyen végzett a Team Envy-vel, az előző szezonban azonbam a Savage! színeiben megnyerték az előző szezon másodosztályát, illetve a feljutásért vívott osztályozót is, valamint a legutóbbi, lipcsei DreamHack bajnokságán bronzérmet nyert - az elődöntőben a későbbi győztes Team Dignitas búcsúztatta őket. Alpha54 pedig tavaly augusztusban robbant be a köztudatba a Savage! színeiben, előtte a Gfinity-n vitézkedett, azóta viszont csapattársaival folyamatosan csak gyarapítják sikereik listáját. A csapat az első fordulóban a sorozatban kétszer világbajnoki címet nyert (az elsőt még Gale Force Esports néven), az előző szezonban ezüstérmes Team Dignitas ellen kezdi meg szereplését az élvonalban.

Az egymillió dollár összdíjazású Rocket League Championship Series csoportkörében nyolc csapat vesz részt. Öt forduló alatt játszik mindegyik csapat egyszer mindegyik ellenfele ellen, a legjobb hat csapat pedig egy egyenes kieséses rájátszásban dönti el, hogy ki juthat ki a világbajnokságra. A csoportkörben első és a második helyen záró csapat már az ott elért helyezése miatt kijutott, a rájátszásban csak az dől el, hogy hányadik helyen jutnak ki a vb-re (ez dönti el ugyanis, hogy melyik ellenfél ellen kezdenek), míg a 3-6. helyen záró csapatoknak még meg kell küzdeniük ezért a kijutásért. A rájátszás első fordulójának vesztese lemarad a tornáról, a továbbjutók pedig már csak a helyezésekről döntenek. A csoportkör 7. és 8. helyezettje pedig egy vigaszágas kieséses rendszerben küzd meg a Rocket League Rival Series csoportkörének 1. és 2. helyezett csapataival a bennmaradásért, ezen osztályozó arany- és ezüstérmese az élvonalban folytatja a következő szezonban, míg a másik két csapat a Rival Seriesbe esik ki.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!