Betekintés egy csaló gondolatvilágába

Betekintés egy csaló gondolatvilágába

Egy csaló játékos nyilatkozik arról, hogy miért kezd el csalni valaki, miben segítenek a csaló modok, és ezek alapján hogyan látja mai fejjel a játékot.

Cikkünkben egy ismeretlen, ám jelenleg is aktív játékos szavait tolmácsolnánk felétek, így bár egyrészről érthető, hogy miért nem fedi fel játékosnevét, másrészről némiképp hitelét vesztik szavai. Ugyanakkor rendkívül érdekes témáról van szó, így ez esetben fenntartásokkal ugyan, de sokkal inkább azt kell figyelni, hogy mit mond, -mintsem, hogy ki mondja.

Nem hiszem, hogy a legtöbb játékos felfogja, hogy a WoT-ban milyen jelentős problémát jelentenek a csalások valójában, -kezdi sorait az ismeretlen játékos.

Évekkel ezelőtt gyerekként kezdtem el a játékot, és fogalmam sem volt, hogy mit is csinálok. Szinte azonnal csatlakoztam egy klánhoz, és ott egy hatalmas hibát követtem el. A klán -amihez csatlakoztam- egy nagy kláncsalád része volt, aminek több száz aktív játékosa volt. A probléma az volt, hogy szinte mindegyikük használt csaló modot.

"Ha nem használod, hátrányba kerülsz" -mondták.

Be akartam illeszkedni, így én is használni kezdtem. Ez még azokban az időkben volt, amikor a WarPack ingyenes volt, és tele volt az internet töménytelen mennyiségű egyéb csaló moddal. Megtanultam aimbottal játszani, használni a Tundra modot, és egyéb csalásokat is használtam, mint például az automata tűzoltást, -a régi játékban csak a manuális tűzoltókészülék volt elérhető, az automatáért arannyal kellett fizetni.

Aztán rájöttem, hogyha a Wargaming nem tesz semmit ellenük, akkor miért hagyjam abba a használatukat?

Körülbelül 2-3 évig voltam ebben a klánban, aztán átmentem elitebb helyekre, és egyszerűen hallgattam a csalásokról. Úgy gondoltam, hogy biztos mások is használják, egyszerűen csak nem beszélnek róla. Végül 1-2 évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy nem használom a csaló modokat többé. Ezután nemcsak a statisztikám javult, de a kedvem is megjött a játékhoz.

A Wargamingnek tennie kell valamit a csaló modokkal!

Egy egyszerű Google keresés is temérdek találatot dob ki illegális modokra, amiknek egy része persze ingyenes, és igazságtalan előnyhöz juttatják használójukat. Hogy őszinte legyek, nem vagyok biztos benne, hogy a ban hullámokkal kiket is tiltanak valójában. Mint már elmondtam, évekig használtam ezeket a csalásokat, mégsem tiltottak ki soha.

Ötletem sincs, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy egy ilyen ban hullámmal kitiltsanak valakit. Egyszerűen csak meg kellene határozni, hogy milyen modokat lehet használni, mert őrület, hogy mennyire széles a csaló modok palettája.

Több, mint 20.000 csatát játszottam csaló modokkal, és már az egészet bánom

Elnézést kérek mindenkitől, akinek a játékát elrontottam azért, mert csaltam randomban, CW csatát nyertem a csalások miatt vagy bármilyen más miatt, ahol a csaló modok miatt nyertem. Igaz, hogy az aimbot megtanított lőni és gyenge pontokra célozni, de a modok többsége nem adott semmilyen segítséget a jövőbeli játékomhoz.

Mit gondolsz a ban hullámok hatékonyságáról, és a csaló modok helyzetéről? Elég hatékonynak érzed a Wargaming lépéseit ebben a kérdésben? Te hogyan vennéd elejét ennek a problémának?

Mondd el a véleményedet kommentben! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.