Variációk egy szimfóniára - Token Druid változatok

Variációk egy szimfóniára - Token Druid változatok

Az időtlennek számító pakli újra megjelent a ladderen, ráadásul több verziója is használható. 

Lassan két hét telt el azóta, hogy megjelent a Rise of Shadows, ami új paklikat, archetípusokat, továbbá az ilyenkor megszokott instabil metát hozta magával. Az első pár napban a Bomb Warrior és a Tempo Rogue uralta a laddert, nemrég azonban új trónkövetelők jelentek meg és ismét feltűntek az olyan klasszikus aggro paklik, mint a Murloc Shaman, a Zoo Warlock, vagy a Token Druid. Ha kíváncsiak vagytok a jelenlegi legjobb paklikra, fussátok végig a VS metajelentéséről szóló cikkünket!

A már említett Token Druid győzelmi arányai ugyan picit hanyatlásnak indultak az elmúlt néhány napban, az archetípus továbbra is az egyik legerősebbnek számít a Standard ladderen. A változó körülményekhez és erőviszonyokhoz egyébként a játékosbázis el is kezdett alkalmazkodni és a pakli újabb és fejlesztett változatai elárasztották a játékot. Nézzük is végig, milyen Token Druidokkal érdemes most ladderezni!

Legnépszerűbb Token Druid 

Kód: AAECAZICAtaZA8mcAw5A/QL3A+YFxAbX7wLf+wL6hgO0kQPDlAPFlAPOlAPKnAPTnAMA

Legend Smorc Token Druid

Kód: AAECAZICBNMBrwTWmQPTnAMNQP0C9wPmBfUF2Qff+wKMgAPDlAPOlAOHmgPKnAPHnQMA

Token Druid 3.0 ooze

Kód: AAECAZICBPUFigfWmQOHmgMNQP0C9wPmBdkHsQjX7wLf+wKMgAPDlAPOlAPKnAPTnAMA

Az elsőként kiemelt standard változat számít jelenleg legnépszerűbbnek az archetípusból és a Rise of Shadows megjelenése óta több mint 650 ezer meccset játszottak le vele a ladderen. Az alap kártyák mellett a listában helyet kapott Keeper Stalladris is, ami a Choose One mechanikából próbálja kihozni a legjobbat, illetve a Crystalsong Portal, melynek segítségével lényekkel tölthetjük fel a kezünket. A két lap azonban nem feltétlenül váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, szóval a játékosok elkezdték személyre szabni a paklit és a Legendig menő változatokban már jóval agresszívebb komponensek, mint például a Dire Wolf Alpha vagy Leeroy Jenkins is bekerültek, ráadásul megjelent az elsőre nem feltétlenül hasznosnak tűnő Exxentric Scribe, aminek halálával 1/1 tekercsek árasztják el a pástot. Tapasztalataim szerint ez a verzió már jóval hatékonyabb mint a kezdeti pakli, főleg ha ti tudunk pattintani egy Sea Giantet is a korai körökben, mivel ezzel sok ellenfél elsőre nem tud mit kezdeni, akár csak egy meghizlalt Edwinnel a Rogue esetében. 

Természetesen mindig van hova fejlődni és egyes játékosok nem találták elég hatékonynak a Leeroy/Giant változatot, szóval picit kurtítva a büdzsén kicserélték ezeket a kártyákat a Knife Juglerre, hogy a pást elárasztásából is tudjanak értéket kiszedni, ráadásul a sok fegyveres ellenfél miatt bekerült egy Ooze is, amiből igazából kettő is használható, ha úgy ítéljük meg. A taktika egyébként mindegyik változatnál közös, el kell árasztanunk a pástot, hogy folyamatos nyomást gyakoroljunk a riválisunkra, a kezünkben lévő buffokkat azonban okosan kell menedzselnünk, körbejátszva az olyan takarító spelleket, mint a Brawl vagy a Consecration. A lények felhizlalásában nagy szerepet tölt be Archmage Wargoth, de őt is tökéletesen időzítve kell használnunk, mivel elsődleges célpont lesz az asztalra kerülése után. 

Akár csak a Zoo Warlock, a Token Druid is kiváló választás lehet a dust szűkében lévő játékosok és a gyorsan haladni kívánók számára. Az ellenfelektől függően azonban mindenféleképpen érdemes több változattal is kísérletezni, a kreativitásunknak csupán a képzelet szabhat határt. Érdekesség, hogy az eltérő verziók közt nem sok különbség van a győzelmi arányok tekintetében, szóval nem kell amiatt aggódnotok, hogy az esetleges cserék csökkentenék esélyeiteket a ladderen. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!