Néhány tipp, hogy miként lehetne feltornászni a Wildos játékosbázis méretét

Néhány tipp, hogy miként lehetne feltornászni a Wildos játékosbázis méretét

A Blizzardnak záros határidőn tennie kell valamit, ha nem szeretné, hogy a formátum teljesen kihaljon. 

Annak ellenére, hogy a Hearthstone már több mint öt éves, korántsem tökéletes és a Blizzardnak bőven lenne mit fejlesztenie rajta, hogy kiszolgálják a játékosbázis jogos igényeit. A körülmények miatt egyes felhasználók előszeretettel filozofálgatnak azon, mitől is lehetne jobb, élhetőbb, vagy éppen praktikusabb a játék, legutóbb például egy olyan ötlet merült fel, ami lehetőséget biztosítana arra, hogy megjutalmazzuk ellenfelünket és saját magunkat, ha jól szórakoztunk a meccsen. Ha kíváncsiak vagytok a koncepcióra, kattintsatok az alábbi cikkünkre. 

A játékosbázis egyébként rendszeresen előhozakodik hasonló ötletekkel, nemrég pedig egy olyan elképzelésbe futottunk bele, ami segítene a hanyatló, vagy nemes egyszerűséggel inkább haldokló Wild formátumon. A felvetés szerint a Blizzardnak szezononként két jutalom ládikát kellene felajánlania, egyet a Standardban, egyet pedig a Wildban, így megnövelve az utóbbi játékmód népszerűségét. Habár elsőre az az 5 mérkőzés nem tűnhet soknak felhasználónként, a sok kicsi sokra megy alapon azért egy jó kezdet lenne, ráadásul az újdonsült kártyások figyelmét is felkeltené a vad formátumra, ahol a szabályoknak csak a képzelet szabhat határt.  Természetesen mindez nem lenne elég, hogy ne csak a Standard uralja a Hearthstonet, szóval mi is végigjártuk, mit kellene tennie a fejlesztőcsapatnak a Wild játékmód újjáélesztéséhez. Vágjunk is bele!

Első körben a Blizzardnak mindenféleképpen célzott frissítésekkel kellene karbantartásokat végeznie a formátum lapjain és mechanikáin, hogy egyes paklik ne tudják hónapokig terrorizálni a rankedet. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nagy erőforrásokat igényelne a stúdió részéről, viszont véleményünk szerint a fejlesztőknek hosszú távban kellene gondolkodniuk és nem csak arra használni a Wildot, hogy a rotációkor megunt kiegészítőket vagy a problémát okozó lapokat a Hall of Fame címén ide száműzzék. A stúdió azonban egyébként is igen ritkán nerfel vagy buffol valamit, szóval mindez talán olyan álom, mint a Tournament mód, amire évek óta szintén csak hiába várunk. 

Ha már szóba jött a kompetitív rész, akkor a Wild versenyek számát is igazán megnövelhetnék. Az elmúlt pár évben voltak ugyan próbálkozások a 25 ezer dolláros Wild Open személyében, viszont az esemény csupán csepp volt a tengerben, továbbá nem csak a nagy versenyekre kellene hangsúlyt fektetni, hanem rendszeres kisebb tornákkal és bajnokságokkal kinevelni egy olyan játékosgenerációt, aki szívesen indul a formátum megmérettetésein. Ehhez mondjuk az is kellene, hogy a játékosbázis megfelelő lapkészlettel is rendelkezzen, a rotációkor azonban sokak (köztük én is - a szerk) betöri a nyugdíjba vonult kártyákat, így téve szert az új lapok legyártásához szükséges varázspor mennyiségre. Sajnos ez a jelenség nem csak a casual kártyásokra, hanem nem támogatott fél profikra is jellemző, a hazai Hearthstone egyik ismert alakja, gété például Naxx-ig visszamenőleg betörte a készletét nemrég, hogy tartani tudja a tempót a sárkány évében. 

Az ilyen esetek is könnyen elkerülhetőek lennének, ha a Blizzard a Hall of Fame-be menő kártyákhoz hasonlóan a Wild-ba kerülő készletek után is visszajuttatna némi dustot. Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy a lapok teljes árát, vagy akár a felét követelnénk, elég lenne az is, ha a betörés által biztosított mennyiséget megkapnánk és máris előrébb lenne mindenki. Ez az ötlet valószínűleg túl extrém lenne a fejlesztőknek, hiszen akkor ki venné meg a pakkokat, viszont reménykedni azért szabad. 

Végül, de nem utolsó sorban néhány kényelmi funkciót ajánlanánk figyelmetekbe, amik szintén csábítóak lennének sokak számára. Kezdetnek például jöhetne egy olyan jutalomrendszer, ami csomagokkal honorálná, ha Wildban rankedezünk, vagy egyedi hátlapot is oszthatnának minden egyes szezonban, esetleg egy bizonyos rank elérésekor, nem is beszélve a Legendig menetelők számára is nyugodtan járhatna valamilyen apróság. A lehetőségek igazából végtelenek, a Blizzardnak azonban egyre inkább fogy az ideje, mivel ha záros határidőn belül nem dobja fel a Hearthstonet és teremt több lehetőséget, a játékosok szépen el fognak szivárogni. A felsorolt reformok egyébként a Standardon is segítenének, mivel ha az újdonságok beválnak Wildban, csak egy lépés lenne azokat átszabni a nagyobb közönségre. 

Ti mit gondoltok egyébként az ötleteinkről? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!