A Hunterstone után itt a Rogue-stone korszak: friss számok a Standard metáról

A Hunterstone után itt a Rogue-stone korszak: friss számok a Standard metáról

Dominálja a Standard metát a Rogue, nézzük a legfrissebb statisztikákat!

Két hete jelent meg a Rise of Shadows és vándorolt át több, mint 400 lap a Hearthstone Wild formátumába. A Standard meta még mindig nem állt be, de a trendeket érdemes figyelemmel követni, ha nem szeretnétek lemaradni a változásokról. Egy jó játékos pontosan tudja, hogy milyen Classok és deckek számítanak az adott nap a legerősebbnek és ez alapján készül fel a meccsekre. A HSReplay az elmúlt hétről több, mint 3 millió mérkőzés adatait gyűjtötte be Rank 4 alatt és értékelte ki az erősorrendbe és népszerűségben bekövetkezett kisebb-nagyobb mozgolódásokat. Mutatjuk, hogy jelenleg mire kell számítani, ha a Legend a cél!

Első pillantásra mindenkinek rossz emlékek ugorhatnak be a Hunterstone korszakából. Akkor is a legerősebb Class volt egyben a legnépszerűbb is, bár még annyira nem súlyos a helyzet. Jelenleg "csak" minden negyedik deck tartozik Valeerahoz, Rexxar fénykorában 35 százalék fölé is ment a Hunter paklik aránya a Standard ladderen. Szerencsére a Rogue sem verhetetlen, ezért is szerepel a második helyen a legnagyobb countere, a Warrior. Garrosh azonban hatalmasat veszített a népszerűségéből és ennek az oka, hogy elkezdték targetelni a Warriort. A Khadgar Big Mage és a Mech Hunter szép lassan felér a dobogó legalsó fokára és ennek sem a Druid, sem a Warrior nem örül. Ami biztos, hogy a Nomi Priest ellenére képtelen labdába rúgni jelenleg Anduin, de hasonlóan siralmas helyzetből várja a következő heteket a Shaman és a Paladin is, annak ellenére, hogy mindkét hősnek van jó és erős paklija. A Shaman a gyengébb Murloc típus mellett egész jól teljesít a Control változattal, amíg a Paladin próbálkozik az OTK-val, de még mindig a Mech Midrange verzióban van nagyobb potenciál a jelenlegi Standard formátumban.

Nem csak a Classokat lehet sorrendbe állítani, hanem a deckeket is. Jöjjön a top 3 legerősebb pakli a Standard ladderről!

Zoo Warlock

Kód: AAECAf0GAo+CA5eXAw4w0wHyAfUF2QexCMII9v0C+v4C3IYDxIkD7IwDiJ0DtZ8DAA==

Tempo Rogue

Kód: AAECAaIHBrICyAOvBKbvAuf6AqCAAwy0AcsDzQObBdQF7gaIB90IhgnVjAOPlwOJmwMA

Control Warrior

Kód: AAECAQcGkAed8AKn9wKS+AKggAOGnQMMS6IEkQb/B/sMm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!