A Gwent létra bajnokai

Ideje megnéznünk, melyik paklikkal lehet a legjobban haladni a ranglétrán!

A Crimson Curse megjelenése óta eltelt 3 hét, ezért a metának mostanra már volt ideje, hogy némileg stabilizálódjon. Itt az ideje tehát, hogy vessünk néhány pillantást a jelenleg legerősebb paklikra. A jelenlegi lista leginkább Freddybabes véleményét tükrözi, ám a legtöbb meta-elemzés is hasonlóan számol be az aktuális állapotról.

Skellige

Bran Tuirseach vezénylete alatt továbbra is erős discard csomagot tudunk összerakni, az új kiegészítő pedig remek control opciókat is a kezünkbe adott, ezáltal egy elég stabil és akár 0-ra thinelő pakli a jutalmunk.

Erősség: Konzisztens pakli; folyamatos tempó a discardolás miatt; erős control és finisherek

Hátrány: Ha Coral és Birna Bran a pakli alján marad, akkor a taktikánk elég nagy csorbát szenved

Branen kívül jó választás lehet még Eist, aki ugyan némileg gyengébb leader, mégis ütős paklit lehet vele is a harcba vezetni.

Erősség: Erős finisher, sok combo-lehetőség

Hátrány: Ha nem jönnek a kulcslapok a kézbe, akkor nem tud elég pontot generálni

Northern Realms

Továbbra sem az északi királyságokat megillető fényben csillog ez a frakció, ettől függetlenül azonban egészen jól lehet Meve-vel haladni a ranglétrán. Az engine lapokkal teletűzdelt pakli talán a legerősebb Northern Realms lehetőség jelenleg.

Erősség: Hosszú körben szinte verhetetlen; nehéz ennyi engine-t az ellenfélnek kontroll alá vennie

Hátrány: Rövid körben nem tud elég pontot generálni; engine-ek ellen épülő pakli könnyedén megfogja

Ha nem tetszik Meve engine-kre építő játékstílusa, akkor érdemes még Henselttel is próbálkozni.

Előnyök: Rövid és hosszú körökben is elég tempót tud generálni; sok control lehetőség; Henselt képessége miatt egyszeri nagy tempó opció + thinning

Hátrányok: A mágusokra építő szinergiát könnyű kontrollálni; Gimpy Gerwin sok pontot hozhat az ellenfélnek

Monsters

A szörny frakció továbbra is erős, legfőképpen a jól megszokott Woodland Spirit - Big Monster pakli miatt.

Előnyök: Rövid és hosszú körökben is jól működhet; tempó és control egyaránt jelen van a pakliban

Hátrányok: A nagy lapokat leszedő egységek könnyedén felül tudnak kerekedni rajta

A másik jól működő választás az Arachas Queen által vezetett banda lehet, amely elengedő pontot tud generálni szinte minden szituációban.

Előnyök: Nehéz kontrollálnia a Barbegazi/Slyzard hatásokat; egy-két Vran Warriorral megfűszerezve rengeteg pontot tud termelni.

Hátrányok: Gimpy Gerwin egyedül rendet tesz a pókhadak között; az artifactekkel teletűzdelt verzióját könnyű kivéreztetni.

Scoia'tael

Dana érkeztével ez a frakció tovább erősödött, ám mégsem ő, hanem Filavandrel adja az egyik legerősebb Scoia'tael paklit.

Előnyök: Hosszú menetben szinte verhetetlen a handbuffok miatt; a leader képesség megóvja valamennyire a kézben lévő engine-ket

Hátrányok: Könnyű kivéreztetni; kiszámítható játék; rövid körökben nem tud elég tempót generálni

Eithné is visszatért a metába a Deathblow képességeknek köszönhetően, melynek segítségével egy nagyon erős control csomagot lehet összeállítani.

Előnyök: A control opciók teljesen ellehetetlenítik az engine-kre építő paklikat, nem is beszélve a deathblow által előidézett további pozitív hatásokról; erős finisherek

Hátrányok: Ha nincsen célpontja a controlnak, akkor nem tud elég pontot szerezni; alacsony tempó ilyen esetben; gyengébb leader

Nilfgaard

Továbbra sem látható túl erős kölcsönhatás ennek a frakciónak a lapjai között, ám így is össze lehet azért egy-két működőképes paklit rakni.

Freddy Anna Henrietta verziója kicsit eltér a hasonló pakliktól, de a lényeg így is benne van: mindenből egy kicsi alkot egy remek egyveleget.

Előnyök:  Anna Henrietta képessége és Shilard összezavarhatja az ellenfél játékát; control és tempó opciók is remekül állnak a rendelkezésünkre

Hátrányok: Hosszú körben elveszítheti a lendületet, mert nem igazán játszik engine lapokat; a leader képessége gyenge lehet bizonyos esetekben

A Human kategóriára építő Morvran Voorhis pakli is remekül teljesít magasabb rankokon is, és talán ez a leader a legerősebb jelenleg ebben a frakcióban.

Előnyök:  Nagy tempó a Dopplerekkel, rövid körökben kiváló finisherek

Hátrányok: Kevés control és az erősebb lapok ellen is csak Leo mutatható fel

A teljes videót, melyben további paklikat is említ Freddy, itt találhatjátok meg:

Természetesen további működő és hatásos paklikat is össze lehet rakni mindegyik frakcióból, és érdemes ezeket az összeállításokat a saját ízlésünk szerint formálni, hiszen rengeteg lap kicserélhető egy esetleg jobb alternatívára.

Ne feledjétek, hogy hamarosan véget ér ez a szezon, májusban pedig jön ismét egy patch, ahol várhatóan a Nilfgaardi lapok kapnak némi revíziót, illetve a minden pakliban automatikusan belerakott lapokon is valószínűleg gyengítenek majd (viszlát Gregoire és Regis).

Nektek melyik paklival sikerült a legtöbbet haladni? Van olyan köztetek, aki esetleg egy meme-deckkel tudott szép eredményt elérni? Írjátok meg, és következő cikkünkben ezeket is elővesszük!

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!