Az utóbbi évek egyik legjobb hazai döntőjét nyerte a Salamander!

Az utóbbi évek egyik legjobb hazai döntőjét nyerte a Salamander!

Dupla hosszabbítás, hatalmas clutch-ok és végül egy nagyon csalóka 2-0, borzasztó szoros döntőben győztek flash-sék.

Szombaton, pontban 16:20-kor elstartolt az MNEB CS:GO döntője, ahol ismét egy BO3 keretein belül csapott össze a két döntős csapat. A Salamander és a Budapest5 először Infernon kezdett, majd Mirage és Train volt soron.

Inferno

A késkör behúzása után CT oldalt választotta a Salamander és sikerült is dominálniuk a meccs elejét. Ettől függetlenül viszont már az első pillanattól kezdve látszott, hogy vérre menő harcot fogunk látni, így ide-oda dobálták a köröket. A 7. körben sikerült megoldani egy 2v2 szituációt a Salamandernek, de végül egy Defuser Kitnek, pontosabban annak hiányának köszönhetően még a BP5 nyerte a kört. Ezután vérszemet is kaptak a támadó oldalon kezdő Gabessonék és a következő kört veszteség nélkül hozták le. Ez a momentum pár körig még megmaradt, de ez is csak egy 5-6-os előnyre volt elég. A félidőig ugyanígy passzolgatták egymásnak a köröket egészen 15. körig, amit végül a Salamander húzott be, így épphogy, de ők nyerték meg a félidőt.

A pisztolykör ismét a Salamander zsebében landolt, ámbár a következő fordulóban többször is elsültek a sivatagi sasok a BP5 oldalán, kört viszont ez nem eredményezett, így 11-7-tel folytatódott a mérkőzés. Ekkor a Salamander kezdett meglépni a meccsel már 13-7-re vezettek, amikor azok a Deagle-ek megint csúnyán elsültek, ezúttal viszont kört is hoztak a BP5-nak, amivel életben tartották a pályát.

Ezután ismét ide-oda passzoltak egy-egy kört a srácok, ezzel 14-9 lett az eredmény. Ekkor feléledt a BP5 is és egyre szorosabbá tették a mérkőzést, köszönhetően a T-k tönkrement gazdaságának is. 14-12-es eredménynél viszont kört hoztak flash-sék ezzel pedig meccspontra hozták magukat. Azonnal meg is nyerhették volna már a rákövetkező fordulót, Bodito 1v3-ban szeretett volna clutcholni, de végül 13 HP-val túlélte az utolsó CT játékos a tűzpárbajt, ezzel pedig egyre jobban közeledtünk a döntetlenhez. Ez végül egy hatalmas fleav play-nek köszönhetően valósággá változott, rögtön az első pályán 15-15, kis szünet után pedig pöröghetett is tovább a hosszabbítás.

Az OT-ban viszont nagyon felhúzta magát ismét a Salamander, T-ben kezdve csont nélkül lehozták a három kört, ezzel iszonyatosan nehéz feladatot adva koloréknak. Végül egy gejmzilla-coolio 1v1 született a pályáért, amit a Salamander újonca könnyedén megoldott, ezzel pedig 19-15-re megnyerték saját pályájukat.

A meccs embere egyértelműen bodito volt, aki a 41 killje mellett több, mint 120-as körönkénti átlagsebzést ért el és majdnem 10 assist-tal zárt, ha kosárlabdáról lenne szó ezt már szinte triple-double-nek nevezhetnénk.

Mirage

Ezt a pályát a BP5-nak sikerült sokkal jobban kezdenie, a szériában sikerült megszerezni az első pisztolykörüket és gyorsan 4-0-ásra előnyre tettek szert, amit ugyanolyan gyorsan sikerült elveszteniük is, 4-4-gyel folytatódott a meccs. Ezután két időkérés is érkezett, ahol megpróbáltak rendet rakni a fejekben, ez pedig leginkább azt eredményezte, hogy megint egymásnak passzolgatták a csapatok a köröket és senki sem tudott komolyabb momentumot kiépíteni. Egészen a félidő végéig, amit végül megint csak 8-7-tel zárt a két csapat.

Az viszont tisztán látszott, hogy a BP5 sokkal jobban érzi a saját pályáját és ezúttal nekik sikerült meglógniuk 11-7-re. Tiszavirágéletű siker volt, hiszen flash-sék ismét nagyon meglódultak CT-ben és sorra hozták a köröket egészen 11-12-ig. Később ismét döntetlen lett, majd Gabesson hozott majdnem egy irdatlan clutch-ot, de végül flash minimális HP-val befejezte és ezzel ismét a Salamander vezetett, igaz csak egyetlen körig, hisz utána ismét megtörtént az egyenlítés 13-13.

Ekkor viszont a Salamander rákapcsolt, összeszedték az összes maradék energiájukat és egy hatalmas 2v2 clutchot hoztak, amivel elérték a meccspontot. Többször is elmondtam már, hogy tényleg egy igazi vérre menő küzdelmet vártunk a két csapattól, ami ismét bekövetkezett, mivel gabessonék nem adták fel és ismét OT-ra hozták a meccset fleav hihetetlen clutch-ának köszönhetően. A hosszabbításban ismét a Salamander kezdett jobban ismét három kört hoztak egyből, Gabessontól pedig még egy 1g is belefért.

Egy pillanatnyi szikra még előtört a BP5-ból, de az első OT utolsó körét sikerült behúznia bzt-éknek, ezzel pedig a Salamander az MNEB CS:GO Bajnokság első szezonjának nyertese, míg az MVP díjat bodito viheti haza!

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!